Er din enebolig sikker?

Et postkassestativ med hvite og sorte postkasser utenfor et boligfeltDe fleste innbrudd i hjemmene skjer midt på dagen, i løpet av arbeidstiden.
For en dyktig tyv tar det ca. 45 sekunder å bryte seg inn gjennom en dårlig norsk lås. Den beste måten å sikre seg mot dette er å ha nye forsikringsgodkjente låser både på dører og vinduer.

Bor du i en enebolig eller et rekkehus bør du tenke igjennom hvor en tyv kan ta seg inn.

  • Entredøren
  • Kjellerdøren
  • Terrassedøren
  • Vinduer
  • Garasjedøren

Det er viktig å sjekke alle disse punktene. Husk at det ikke skal være mulig å åpne noen dør fra innsiden etter at siste person har forlatt huset. Dersom tyven knuser et vindu for å komme inn, skal han være tvunget til å gå samme veien ut igjen. Å bære en TV ut gjennom et knust vindu tiltrekker seg oppmerksomhet.


Entredøren

Det finnes mange typer inngangsdører. For å gjøre det vanskelig for en tyv, bør du sette inn en lås som ikke åpnes fra innsiden uten bruk av nøkkel. Dersom døren slår utover, må du også huske på å montere bakkantbeslag. Dette hindrer noen fra å ta av hengslene og åpne døren den gale veien.
Kjellerdøren sikres på samme måte som entredøren. Dersom du ønsker å sikre deg ekstra godt anbefaler vi kodelås/adgangskontroll til ytterdør.


Terrassedøren
Et nøkkelknippe som ligger på et bord ved siden av en lommebok

Utgjør ofte det svakest punktet. Den bør låses fra innsiden med nøkkel. Det er også viktig å kontrollere om sprekken mellom dør og karm ikke er for stor, ikke mer enn et par mm. Dersom den er for stor kan du forsøke å justere døren, eller bytte espagnolett (låsmekanisme) til en som har hakereile.


Vinduer

Vinduer bør låses med vinduslås. Dette gjelder spesielt vinduer som er plassert slik at de er skjult for innsyn. Vinduer som ikke åpnes så ofte, kan også forsynes med gitter.


Garasje

Garasjen bør sikres alt etter hva du oppbevarer der. Er det kun en oppstillingsplass for bilen, behøver ikke sikringen være like god som om du oppbevarer sykler, ski og annet utstyr der.

Vi er et sertifisert firma med mer enn 40 års erfaring. Ta kontakt så hjelper vi deg sikre boligen!

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.