Låst deg ute?

Har du mistet nøkkelen eller låst deg ute? Ingen grunn til panikk. Servicesentralen Lås & Nøkkel En låsesmed som fikser en lås som var ødelagtkan hjelpe deg inn og bistå deg om du har mistet hele nøkkelknippet ditt.

Vi vet at det er lite som er så fortvilende som stå foran en låst dør og ha mistet nøkkelen. Ved å ringe låsesmeden trenger du verken klatre inn verandaen, knuse et vindu eller vente ute i kulden. Vi rykker ut og hjelper deg med innlåsing både på dagtid og utenom normal arbeidstid dersom det trengs.

 

Hvor mye koster en utrykning?

Hvor mye en utrykning vil koste avhenger selvfølgelig av hva problemet er. Her har vi satt sammen noen
mulige scenarioer:

 

Du har mistet nøkkelen

En utrykning uten installasjon av ny lås koster rundt 2100 kroner. Arbeidet med å få opp døren tar som regel en halvtime til én time avhengig av typen lås. Er låsen av svært god kvalitet vil dette mest sannsynlig resultere i at den ødelegges. Da må en ny lås kjøpes og installeres.

Om nøkkelen du har mistet er en systemnøkkel kan rekvirenten kopiere opp ny ved å fremlegge riktig dokumentasjon. Systemnøkler blir ofte benyttet i sameier eller borettslag, og da vil som regel vaktmesteren eller styret kunne hjelpe om nøkkelen blir borte.

Hvis låsen ikke trengs å ødelegges og du har en ekstranøkkel liggende (riktignok inne i boligen), kan du bare dra til nærmeste låsesmed å få den kopiert.

Les også: Hva gjør du hvis du mister alle nøklene til boligen din?

 

Utrykning med installasjon av ny lås

Om utrykningen resulterer i at du må bytte låsen, vil prisen også variere noe basert på hva slags lås du skal ha installert. Prisen for vanlig sylinderlås ligger på 1000 kroner, sikkerhetslås koster fra 2500 kroner.

Arbeidet koster 2100 kroner på dagtid, 3800 utenom normal arbeidstid.

Må du ha ny lås er du også nødt til å kjøpe nye nøkler. Prisen for mekanisk nøkkel til standard sylinderlås koster 100 kroner og sikkerhetslåsnøkler koster 200 kroner.

Dersom du vil slippe å forholde deg til nøkler vil en elektronisk dørlås være en god løsning. Pris for produkt og montering koster rundt 7600 kroner, med forbehold om at monteringen foregår i normal arbeidstid.

Les også: Derfor bør du installere nye låser når du kjøper ny bolig

 

Nøkkelen har knekt i låsen

Er du riktig uheldig kan det ende med at hele låsen må byttes ut dersom nøkkelen har knekt i låsen, men det trenger ikke være utfallet.

Det første vi gjør er å undersøke om nøkkelen har kilt seg fast, eller om det er mulig å få den ut. Dersom nøkkelen ikke sitter fast prøver vi oss frem med ulike redskap for å lirke nøkkelen ut av nøkkelhullet. Står en liten del av nøkkelen ut av låsen blir pinsett eller tang benyttet. Tiden dette tar varier ut fra typen lås og nøkkel det er snakk om, men det tar ikke veldig lang tid.

Hvis nøkkelen har kilt seg fullstendig fast er det ikke annet å gjøre enn å bore låsen i stykker. Dette gjelder både sikkerhetslåser og standard sylinderlåser. En lås som er boret opp kan ikke repareres, men må byttes ut. Se pris over.

 

Har du mistet andre viktige nøkler?

Selv om det ikke gjelder ytterdøren, kan vi bistå med å åpne og skifte lås i alle typer postkasser og postkasseanlegg. Mangler du nøkkel til en kiste, et skrin eller takstativ på din bil, kan du også ta dem med til vår butikk. Vi åpner og lager nye nøkler.

 

Ta kontakt med oss i Servicesentralen Lås og Nøkkel 

Mange kan føle på et snev av panikk når det går opp for dem at deler av nøkkelen sitter igjen i låsen eller at nøkkelknippet er borte. Hva gjør jeg nå? Ta det med ro – kontakt oss på 22 60 60 60, så kommer vi og hjelper deg ut av knipa.

Vi anbefaler å ta kontakt med oss fremfor å forsøke å få nøkkelen ut på egenhånd, da det i mange tilfeller kan gjøre vondt verre. Da kan vi samtidig hjelpe deg å komme inn i boligen igjen, dersom du ikke har en ekstranøkkel lett tilgjengelig.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.