Slik skaffer du postkassestativ til nabolaget
Slik skaffer du postkassestativ til nabolaget
Et felles postkassestativ i nabo- eller borettslaget har mange fordeler, men også flere regler å forholde seg til. Slik går du frem for å skaffe et.
Servicesentralen Lås og Nøkkel anbefaler nabolag og borettslag å sette opp felles postkassestativ. Både for deres egen interesse, men også fordi Posten i noen tilfeller krever det. Ved å sette opp et postkassestativ er det flere steg du må gjennom før du er i mål.
Hvorfor skal dere ha postkassestativ?
Vi har tidligere skrevet litt om fordelene ved å ha et postkassestativ. De viktigste faktorene vi ønsker å trekke frem her, er økt sikkerhet, praktiske løsninger og effektivisering av postleveringen.
Økt sikkerhet
Et postkassestativ samler flere mennesker, og dermed er det mindre attraktivt for uvedkommende å snoke rundt og bryte seg inn i postkassene. Sannsynligheten for å bli tatt er langt høyere. Stativene vi leverer kan også leveres med lås.
Praktiske løsninger
Terskelen er lavere for en nabo å hjelpe deg med å ta inn posten når du er på ferie dersom man likevel henter den samme sted. Låsesmeden kan enkelt få husnøkkelen til å passe inn i låsen til postkassen din, så slipper du en ekstra nøkkel på knippet ditt – og naboen kan samtidig komme seg inn for å vanne blomstene dine. En vinn-vinn-situasjon, med andre ord!
Hva gjelder effektivisering av postlevering har naturligvis Posten meninger. Nedenfor vil du kunne lese mer om Postens krav til postkassene og hvordan du skal sette opp postkassestativ.
Postens krav til postkassestativene
For en enklere og mer effektiv postlevering har Posten satt opp en rekke krav for postkassestativer og -anlegg. De er som følger:
- Plasseringen av felles postkassestativ skal ikke medføre trafikkfarlige situasjoner, og det skal være lett tilgjengelig.
- Postkasse og feste, enten det er på stativ, bøyle, stolpe eller lignende, er privat eiendom og eiers ansvar.
- Åpningslokk skal ha en minimumshøyde på 90 cm, og maksimumshøyde på 175cm fra ståstedet.
- Postkasser på felles postkassestativ bør plasseres i nummerordning med det laveste nummeret først.
- Postmottaker er selv ansvarlig for å besørge god tilgang til postkassen med snømåking, strøing, rydding av busker, søppelkasser og annet.
- Postkassen skal merkes med navn eller annen entydig identifikasjon for alle som skal motta post i postkassen. Merket bør være på minimum 55mm x 90 mm.
- Merking plasseres fortrinnsvis foran på postkassen og ikke på lokket. Postkasse som er plassert sammen med andre postkasser, bør også merkes på innsiden av lokket.
- Ved etablering av ny postkasse eller felles postkassestativ, må det sendes inn en forespørsel om hvor man ønsker å plassere den. Skjema for søknad om plassering av postkassestativ finner du på Postens nettsider.
Bevegelseshemmede som ikke med rimelighet kan forventes å ha tilgang til utleveringspostkassen ved fast helårlig bolig, skal få utlevert postsendinger nærmere enn angitt i reglene ovenfor, dersom andre husstandsmedlemmer ikke kan hente postsendingene.
Vil du vite mer om postkassestativ og reglene for postkasser bør man besøke Postens egne nettsider for mer informasjon.
Servicesentralen Lås og nøkkel hjelper deg med postkassestativene
Hos Servicesentralen tilbyr vi to typer modulbaserte postkassestativ – Formfin og Trygg. Begge postkassestativene er gode og oppfyller alle Postens krav. Vårt postkassestativ for Trygg er svært robust og spesielt tilpasset norske forhold. Med denne kan du regne med at det ikke regner på regningene dersom uværet setter inn!
Ta kontakt med oss for veiledning og svar på spørsmål omkring postkassestativ. Vi ser frem til en hyggelig og uforpliktende samtale.