En sort postkassestativ med seks sorte postkasser

Dette bør du vite om felles postkassestativ

Skal du skaffe et felles postkassestativ for nabolaget? Samlede postkasser skaper et samlingspunkt som er fordelaktig for deg, naboer, besøkende – og postbudet!

Et felles postkassestativ har flere fordeler. Blant annet gir det økt sikkerhet og skaper et helhetsinntrykk i nabolaget. I tillegg er det enklere for naboen å ta inn posten din, og postbudet får en enklere jobb. I denne veiledningen har vi samlet sammen fordelene med, i tillegg til regler og muligheter for felles postkassestativ. 

Les også: Slik skaffer du postkassestativ til nabolaget

Et felles postkassestativ har flere fordeler

Det gir økt sikkerhet

Tross økende ID-tyverier, har de fleste blant oss en ulåst postkasse. De nye postkassestativene produseres med en lås kun du og postbudet kan åpne. Samlede postkasser skaper dessuten et samlingspunkt som gjør det vanskeligere for uvedkommende å ta seg inn i din postkasse. 

Les også: Sikre deg mot ID-tyveri med låst postkasse

Naboen kan enkelt ta inn posten din

Et grått postkassestativ med fire hvite postkasser

En av feriens få baksider er at postkassen hoper seg opp med alskens brev. Da vil du gjerne ha hjelp til å ta inn posten. Når alle postkassene er samlet på ett sted, senker terskelen for å spørre naboen. De trenger jo ikke reise langt. 

Les også: Slik beskytter du huset ditt mot innbrudd når du er på ferie

Det skaper et helhetsinntrykk i nabolaget

Postkassene er som regel noe av det første vi ser når vi skal inn på et boligområde. Derfor ønsker mange beboere å skape et fint og ryddig helhetsinntrykk i området. Et felles postkassestativ, med gjennomgående farger og design, legger til rette for dette.

Les også: Hvor enkelt er det egentlig å dirke opp en lås?

Postbudet får en enklere jobb

Med digitaliseringen av brev, har postbudet fått mindre brev å levere. Turen til enden av gata ville likevel vært like lang hadde postkassene stått spredt. Med et felles postkassesystem får postbudet færre stopp.

Les også: Visste du at husnøkkelen kan brukes til å låse opp postkassen?

Et postkassestativ med tak og seks postkasser

Vi har værbestandige og vedlikeholdsfrie postkassestativ

Det nordlige klima byr på bredden av værforhold, inkludert uværsdager. De nye postkassene har en konstruksjon som er utviklet for å tåle en støyt. Sannsynligvis vil du holde innholdet inne i postkassene tørre. Vi har postkassestativ med tak som sikrer brev og aviser mot fukt. Disse stativene møter dessuten Postens krav. Alle våre postkasser og -stativer tilfredsstiller Postens krav. 

Se alle våre postkasser og postkassestativ.

Kan du reglene for postkassestativ?

Posten har en rekke krav for oppsett av postkassestativer. Slik er postbudet sikret en enklere og mer effektiv postlevering. Kravene sentrerer seg rundt tilgjengelighet, privateiers ansvar, plassering og merking. Se alle krav og regler for postkassestativ.

Vi i Servicesentralen Lås og Nøkkel har over 40 års erfaring med lås og sikkerhet, og kan installere postkasseanlegg for deg eller borettslaget. Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.