En sort postkassestativ med seks sorte postkasser

Fordelene med felles postkassestativ

Har du fått beskjed om å gå sammen med de andre i nabolaget om å skaffe felles postkassestativ? Er du i tillegg av den oppfatning at dette er en håpløs løsning som ikke bringer noe godt med seg?

Selv om det kanskje foreligger noe styr i begynnelsen når postkassestativet skal opp, er det mange fordeler et slikt stativ bringer med seg både under installering og når det til slutt står klart.

 

Bli bedre kjent med naboene

Å installere felles postkassestativ er en gylden mulighet til å bli bedre kjent med dine naboer. Brett opp ermene og finn frem dugnadsånden, så vil det nye postkasseanlegget stå klart på 1-2-3. Hvorfor ikke gjøre det hele til noe gøy, når det likevel må gjennomføres? Dra frem grillen, avhengig av årstiden, og gi dere selv en belønning når arbeidet er vel utført. Uansett om dere setter opp anlegget selv eller får profesjonelle til å ta seg av det, er en unnskyldning til å kose seg i godt lag alltid velkommen!

Når stativet står klart til bruk vil det fort bli et sosialt møtepunkt hvor du møter på naboene dine og slår av en prat. Posten må alle hente, og hva er vel bedre enn å bli oppdatert på det siste nye i samme slengen?

Les også: Slik unngår du å bli låst ute av huset ditt

 

Økt sikkerhet

Et grått postkassestativ med fire hvite postkasser

Sannsynligheten er stor for at den forrige postkassen din ikke hadde lås. Det anslås at hele 75 prosent av Norges befolkning har ulåst postkasse, til tross for at antallet ID-tyverier øker hvert eneste år. De nye postkassestativene tar dette i betraktning og leveres derfor med lås. Postbudet har egen nøkkel og kan enkelt levere post som ikke får plass i brevsprekken. Om du irriterer deg over enda en nøkkel som havner på nøkkelknippet, kan låsesmeden enkelt tilpasse husnøkkelen til å passe i låsen til postkassen. Da får du en nøkkel mindre å drasse på!

Fordi det oftere er folk ved postkassestativet nå som alle postkassene er samlet, vil det i tillegg bli vanskeligere for uvedkommende å luske rundt uten å bli oppdaget.

Les også: Sikre deg mot ID-tyveri med låst postkasse

 

Enkelt for naboen å ta inn posten din

En av feriens få baksider er postkasser som hoper seg opp med alskens skriverier når du er bortreist. Man klarer alltids å finne noen til å ta inn posten for deg, men terskelen for å spørre en nabo blir noe lavere når alle postkassene er samlet på ett sted. Kanskje den naboen du går best overens med bor helt på den andre siden av nabolaget, og derfor måtte gått et stykke for å hente posten din tidligere. Det slipper de nå!

Les også: Slik beskytter du huset ditt mot innbrudd når du er på ferie

 

Et postkassestativ med tak og seks postkasser

Helhetlig uttrykk i nabolaget

En gate med en haug av ulike postkasser med forskjellige design og farge kan i visse tilfeller se noe rotete ut. Er man i tillegg av typen som ikke bryr seg noe særlig om postkassen har sett bedre dager, kan det svekke helheltuttrykket til nabolaget betraktelig. Postkassen er som regel noe av det første man ser før man beveger seg inn på en eiendom, og vi gjør oss automatisk noen tanker når vi ser en falleferdig postkasse.

Med et felles postkassestativ vil nabolaget få et helhetlig uttrykk, og områdets førsteinntrykk vil bli betraktelig bedre. Det ser ryddigere ut, og hindrer naboen i å sette opp den neongule postkassen med grønne prikker han kjøpte på salg i Sverige.

Les også: Hvordan vet jeg at låsesmeden ikke er falsk?

 

Felles postkassesystemer har svært gode løsninger

Postkassene som designes til postkassestativ er laget for å tåle alle uværsdagene det norske klimaet byr på. Størrelsen på kassene er beregnet ut i fra en ideell størrelse slik at brev, små pakker og aviser får plass. Samtlige postkasser kommer som sagt med lås slik at all posten din ligger trygt og godt. Nabolaget kan i tillegg selv velge hvordan designet på postkassene og stativet skal være slik at det passer til området. Et felles postkassesystem er langt ifra i veien eller sjenerende om det brukes litt tid på å velge den riktige løsningen for dere.

Les også: Hvor enkelt er det egentlig å dirke opp en lås?

 

Effektivisering av postleveringen

Vi må ikke glemme postbudet oppi det hele. Grunnen til at det utstedes skriv om at postkassestativ må installeres er jo for at jobben til postbudet skal bli enklere. Vi mottar ikke like mange brev i postkassen som tidligere. Mye av det vi fikk i brevform før har nå blitt digitalisert. Det gjør at postbudet har færre stopp, men skal det ene brevet lengst inn i en blindvei vil turen likevel ta like lang tid. Det var derfor nødvendig å effektivisere, slik at postleveringen opprettholder den gode standarden vi nordmenn er vant til, og samtidig strekker seg mot å bli enda bedre.

Les også: Må man dra til bilforhandleren for å kopiere bilnøkkelen?

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.