En blank nøkkel i sølv som står i en blank lås i sølv

Lure tips for å passe på nøkkelknippet ditt

 

Du har kanskje ikke tenkt på det, men nøkkelknippet ditt er veldig verdifullt. Derfor er det lurt å ha et bevisst forhold til hvordan du behandler det og vite hvordan du kan unngå at det blir borte.

Et nøkkelknippe er et attraktivt mål for lumske tyver, og representerer ofte høy verdi samlet sett. Én nøkkel låser opp huset, en annen boden og garasjen. Kanskje har du også nøkkelen til hytta eller båten på samme knippe? Det kan raskt bli dyrt.

 

Hvor høy verdi har nøkkelknippet mitt?

For de fleste av oss er nøkkelen det eneste som holder uvedkommende ute av hjemmet. På mange måter er nøkkelknippet det viktigste du har for å beskytte alt du eier, både det som er kjært og det som har høy nytteverdi i hverdagen.

På kommoden i gangen ligger det ofte både husnøkler og bilnøkler som står for hundretusener av kroner i verdi alene. Ikke minst, dersom du mister det vil du stå i en kjedelig knipe, hvor du verken kan kjøre bil eller låse huset ditt.

«Jeg har forsikringer som dekker tapet», tenker kanskje noen. Men hva med alt som har en sentimentalverdi for deg? Bilder på en datamaskin som aldri kan erstattes eller et gullsmykke etter oldemoren din er eksempler på ting som representerer langt høyere verdi for folk enn den faktiske prisen i kroner og øre. Kanskje du har et kjæledyr som er hjemme alene når du er på jobb? Det kan være ganske guffent å tenke på om uvedkommende skulle tatt seg inn og hunden din må være der alene med tyven.

 

Hva kan du gjøre?

Det er dermed stadfestet at nøkkelknippet ditt representerer enormt med verdier, og det er på tide å komme med mulige løsninger. Her har vi listet opp noen tips som gjør det litt enklere å ta vare på alle verdiene dine.

 

 Installer elektronisk dørlås

Jo flere nøkler, desto flere tilganger for tyven – og mer å miste for deg. Heldigvis lever vi i en moderne verden, og teknologien kommer oss virkelig til gode. Ved å installere en elektronisk dørlås kan du bli kvitt bortimot hele nøkkelknippet ditt. Denne dørlåsen kan du sette på huset, garasjen og boden. Her kan alle i familien få sin egen kode, og dersom en av dem skulle bli glemt er det bare å avinstallere tilgangen til nettopp denne koden og lage en ny. Alt via en app.

Du kan også aktivere automatisk låsing, så trenger du ikke lenger lure på om du låste døren da du dro hjemmefra, eller før du la deg.

 

Skaff deg et nøkkelskap

Det elektroniske nøkkelskapet fra CREONE har kodelås, der alle brukere får en personlig kode. Et høyteknologisk nøkkelskap passer like godt for arbeidsplasser med større ansamlinger av nøkler i omløp, som for privatpersoner som er opptatt av høy sikkerhet for nøkkelknippet sitt.

 

Legg alt det du er mest glad i inni en safe

De tingene du eier som du ønsker å beskytte bør legges i en safe. Dette kan være bunadssølvet, passet ditt, fotografier, verdifulle smykker eller gjenstander som er tilknyttet kjære minner.

 

Tenk gjennom hvordan du håndterer nøkkelknippet ditt.

Det er lett å få dårlige vaner og være litt halvveis når man kommer hjem etter lange dager. Her bør du prøve å innarbeide gode rutiner rundt ikke å la nøkkelknippet slenge rundt. Dette gjelder også når du oppholder deg utenfor husets fire vegger. Når du kommer hjem kan det være en idé å oppbevare nøklene lenger inn i huset enn rett innenfor inngangsdøren. Slik vil det være vanskeligere for tyven å strekke seg inn og knabbe med seg nøklene til bil, båt og hytte i farta.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.