Låsesmed installerer lås

Derfor bør du velge FG-godkjente låser og låsesmeder

Sikkerhet er det siste du burde ta lett på i hjemmet. Sørg for at en god lås blir montert av en kvalifisert låsesmed, og du unngår å bekymre deg for innbrudd. Om du bestiller en FG-godkjent låsesmed, gjøres arbeidet i tråd med regler og forskrifter som bare et fåtall av låsesmeder i landet kan garantere. 

Hva betyr FG-godkjent?

FG står for forsikringsgodkjent, og kan gjelde både låser og låsesmeder. Det innebærer høy faglig standard, både for smedens kompetanse og for utstyret som blir tatt i bruk. En FG-godkjent låsesmed er medlem av foreningen Norske Låsesmeder (NL). For å bli medlem, må man gjennomføre et obligatorisk kurs med strenge krav for godkjent gjennomføring. Hvert tredje år må man gjenoppta eksamen, for å vise at kunnskapsnivået fortsatt er på topp og at man mestrer alle elektroniske låsesystemer, samt at man har den nødvendige kunnskapen om brannsikkerhet og sikring av lås, dører, vinduer og beslag. 

En FG-godkjent låsesmed er altså en seriøs aktør du trygt kan bruke, om du så skal montere ny lås i en enkelt dør, installere et nytt låsesystem i en hel bygning, eller alt i mellom. Servicesentralen Lås og Nøkkel AS er blant NLs medlemmer, og det er svært viktig for oss å opprettholde vårt høye kunnskapsnivå og gode service. 

Les også: Hvordan vet jeg at låsesmeden ikke er falsk?

FG-godkjent lås

En FG-godkjent lås fyller alle krav innen brann- og innbruddssikring, og er et verdifullt kvalitetsstempel. Det er satte krav som låskassen, sluttstykket, sylinderet og beslaget må oppfylle for å bli FG-godkjent, og kravene oppdateres alltid for å følge med i tiden og de teknologiske utviklingene. Du kan få alt fra sykkellåser og hengelåser til nøkkelbokser og safer med FG-godkjennelse. 

FG-godkjent sykkellås

Det finnes en rekke FG-godkjente låser til sykkel, moped og motorsykkel. Om sykkelen blir stjålet, vil de fleste forsikringsselskaper stille krav om at låsen er FG-godkjent for at du skal bli dekket. Sykkellåsen Asaklitt 31-2166 fra Clas Ohlson ble best i test i NAFs test av sykkellåser i 2021. Andre populære produsenter av FG-godkjente låser inkluderer Abus og Oxford. 

FG-godkjent safe

En FG-godkjent safe vil beskytte dine eiendeler bedre enn et vanlig sikkerhetsskap. Perfekt for å oppbevare smykker og andre verdisaker i, samt våpendeler som skal oppbevares forsvarlig. Se full oversikt her

Les også: Derfor bør du ha en brannsikker safe i hjemmet

FG-godkjent hengelås

FG-godkjente hengelåser kommer med en rekke spesifikasjoner i forskjellige prisklasser. Disse er spesielt nyttige der du skal beskytte verdier i kraftige værforhold, for eksempel i sjø- eller havneområder, eller i et kaldt klima. De mest populære produsentene inkluderer Dormakaba og Abus. 

Lurer du på noe angående FG-godkjente låser, eller trenger du å snakke med en FG-godkjent låsesmed? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt her.