Elektronisk lås adgangskontroll

5 gode grunner til å ha adgangskontroll

Å bytte ut det tradisjonelle låsesystemet med et adgangskontrollsystem blir stadig mer vanlig, både i moderne hjem og på kontoret. Å slippe å bære et helt nøkkelknippe i lomma, er nok en fristende tanke for de fleste, men det finnes også sikkerhetsmessige grunner til å ha et elektronisk adgangskontrollsystem. Her er noen av dem: 

  1. Kortet kan sperres
  2. Fingeravtrykk kan være nøkkelen
  3. Personlig kode
  4. Full oversikt
  5. Enkelt og rimelig adgangssystem

1. Kortet kan sperres

Med adgangskontroll vil det i mange tilfeller være et nøkkelkort du låser deg inn med. Dette kan legges i kortholderen eller lommeboka sammen med de andre kortene dine, og i likhet med et bankkort, kan det sperres om det kommer på avveie. Det samme kortet kan også brukes til flere låser, som er veldig greit på arbeidsplassen, da kortet kan gi lik tilgang til kontor, kantine og kopieringsrom – hva enn det skulle være. 

Les også: DKey – elektronisk dørløs

2. Fingeravtrykk kan være nøkkelen

For en enda tryggere løsning, uten kort eller kodebrikker, kan du velge en biometrisk løsning, altså at du åpner døra med fingeren. For eksempel Easyfingertouch fra Easy Access kan lagre opptil 200 forskjellige fingeravtrykk. Dormakaba har flere låser med dette systemet, og kan attpåtil integrere låsene sine med øyeskanning. Med denne metoden er det umulig å forfalske nøkler for ubudne gjester. 

3. Personlig kode

Mange adgangskontroller kommer med en kodeboks som gir deg tilgang til rommet. Her står du helt fritt til å velge en kode som er personlig for deg, slik at du ikke glemmer, og ingen andre kan gjette seg til å åpne døra. Om du skal reise bort og trenger å gi naboen tilgang til huset, kan du enkelt forandre koden når enn du vil. For eksempel Yale Doorman lar deg gjøre dette på telefonen i den tilhørende appen, så du trenger ikke engang være hjemme for å forandre koden. 

Les også: Slik velger du en sikker kode til den elektroniske dørlåsen din

4. Full oversikt

Med adgangskontroll kan du få full oversikt over hvem som kommer og går. Med fingeravtrykk eller personifiserte kort, registrerer låsen hvem som åpner. Dette kan være veldig nyttig på kontoret, hvor ansatte kommer og går hele dagen, og privat, for å vite om barna har kommet seg trygt hjem. 

5. Enkelt og rimelig adgangssystem

Å installere adgangskontroll er både enkelt og rimelig. De leveres med standard låskasse og går dermed til de aller fleste dører, og kommer i en rekke design, så du kan velge den stilen som passer til din dør. Låsene kan enten monteres selv, her har for eksempel Easy Access oversiktlige videoer som viser deg hvordan, eller av en kvalifisert låsesmed. 

Vi hjelper deg gjerne om du trenger mer informasjon eller veiledning. Ta kontakt!