Fingeravtrykket til en tommel

Kan man åpne døren med fingeravtrykk? Ja, med adgangskontroll!

Å kunne låse opp mobilen, nettbrettet og PC-en med fingeravtrykk har vist seg å være en effektiv, tidsbesparende og ikke minst populær funksjon. Om du er en av dem som nyter godt av dette, blir du kanskje glad for å høre at også døren kan åpnes på denne måten.

Med adgangskontroll trenger du nemlig ikke huske mer enn din egen hånd, for å komme deg inn i bygningen eller rommet som venter på den andre siden.

 

Fremtiden har ankommet

Tiden mange har ventet på i flere år er endelig her. Teknologien som gjør det mulig å låse opp en dør kun ved hjelp av et fingeravtrykk er ikke bare en realitet på film lenger. Det er også helt mulig i virkeligheten. Om ikke det var enkelt nok med kode og ID-kort for å få en låst dør til å gi fra seg det gjenkjennelige klikket som annonserer at døren er åpen, tar fingeravtrykk det hele til et nytt nivå.

Fingeravtrykk-lås må absolutt sies å være et skritt i riktig retning når det kommer til dørlåser. Teknologien åpner for et hav av muligheter. Her gjelder det å surfe på bølgen for alltid å være oppdatert på det siste nye og revolusjonerende. Nå gjenstår det bare å vente i spenning på dører som åpner seg via retina-skanning, stemme- og ansiktsgjenkjennelse.

Les også: Hold bygningen varm i de kalde månedene med dørlukker

 

Gjør arbeidsdagen flere hakk enklere

Illustrasjon av et fingeravtrykk som blir scannet

Selv om fingeravtrykk som nøkkel til adgang er et salgspoeng i seg selv, er det også andre kvaliteter adgangskontroll besitter som kan gjøre dagen flere hakk enklere. Systemet sørger blant annet for at man alltid har full kontroll på hvem som kommer og går. Det er også mulig å endre adgangsrettigheter om det skulle være nødvendig.

Med adgangskontroll er det slutt på systemnøkler som kommer på avveie og kostnader tilknyttet å kopiere opp nye. Ikke minst slipper man frykten for at låssystemet ikke er sikkert lenger, om viktige nøkler skulle forsvinne. Det er nemlig svært vanskelig å fysisk miste et fingeravtrykk. Da hjelper det som regel å vaske vekk laget med møkk fra hendene som hindrer avtrykket å skinne igjennom.

 

Forhøyet sikkerhet

Enn hvor sjeldent det inntreffer, har det skjedd at uvedkommende har tatt seg inn i bygninger og rom i arbeidstiden. Er det en stor bedrift med mange avdelinger og ansatte er det ikke umulig å bevege seg rundt uten at noen tenker noe særlig over det. Her vil adgangskontroll forhindre uautoriserte personer å ta seg inn på rom der de ikke har adgang.

Samtidig vet man hvem man skal oppsøke om det er noe som har forsvunnet fra et rom. Dersom det kun er et visst antall personer som er autoriserte til å låse opp en dør, er det ikke mange man må forhøre seg med før man finner løsningen på mysteriet.

Les også: Derfor er det lurt med regelmessig service på dør og adgangssystemer

 

Like effektivt med kode eller ID-kort

Om du velger et system der du bruker ID-kort, nøkkelbrikke, kode eller fjernkontroll for å låse opp døren, er du også her garantert en mer effektivisert jobbhverdag. Man kan enkelt konfigurere adgangskortet slik at det også kan brukes som kantinekort eller benyttes ved bruk av kopieringsmaskinen. I tillegg kan man gi kortet begrenset adgang til private kontorer og rom. Om kortet skulle komme på avveie kan det enkelt sperres for bruk i løper av noen sekunder. Det samme gjelder nøkkelbrikke og fjernkontroll.

Skulle du, eller noen andre, være uheldig og glemme koden, kan man gjennom noen få tastetrykk på en tilhørende app lage en ny midlertidig kode. Man kan også lage koder som kun fungerer innen et satt tidsrom. Perfekt i de situasjonene man må tilkalle håndverkere eller lignende til å se på et problem utenfor arbeidstid. Om du i tillegg velger et adgangskontrollsystem som Yale Doorman som er FG-godkjent, er du sikret et system som innehar alle de kvalitetene og kravene som kreves av en sikker lås.

 

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.