En dame som åpner opp en dør

Med dørlukker holder du bygningen varm i de kalde månedene

Å jobbe på en arbeidsplass med konstant trekk og kalde gufs på grunn av åpne dører, er ikke noe som fremmer godt arbeidsmiljø. Når det er mange som kommer og går dagen igjennom, er det fort gjort at en ytterdør blir stående på gløtt. Med dørlukker slipper du å tenke på dette.

Når det blir kaldere i været og gradestokken viser minus, er det ikke alltid så behagelig å bevege seg utendørs. Da er det godt å komme seg inn og få varmen tilbake i kroppen. Dessverre er ikke alle like flinke til å lukke døra etter seg. Særlig ikke på en arbeidsplass med mye persontrafikk. Da vil det å installere en dørlukker være svært lurt, både som et energibesparende tiltak og som en forbedring av arbeidsmiljøet.

 

Fungerer på alle typer dører

En dørlukker på en åpen dørDørlukkere kan installeres på alle typer inne- og ytterdører med og uten glass. Mekanismen sørger for at døren lukkes jevnt og stille bak deg, selv dører som er store og tunge. En ytterdør som konstant står åpen eller ofte smelles hardt igjen, er ikke annet enn et irritasjonsmoment i hverdagen som det er greit å bli kvitt.

Også døren inn til møterommet, kontoret eller kantinen vil alle forbedres ved å ha en automatisk dørlukker installert. Det er lite som er mer irriterende enn en dør man helst vil ha igjen, men som alle glemmer å lukke. Man slipper støy fra andre rom, unødvendige forstyrrelser og kaldt trekk fra andre områder i bygningen. Når det blir kaldere i været er det fort at også inneklimaet blir kjøligere, og en dørlukker vil kunne bidra til en snillere strømregning. Lukkeren er i tillegg designet slik at den ikke blir et sjenerende blikkfang.

Les også: Derfor er det lurt med regelmessig service på dør og adgangssystemer

 

Slik virker dørlukkeren

Døren lukkes enten med mekanisk eller hydraulisk kraft, og på visse modeller kan man regulere både hastighet og kraften på lukkingen. Noen dørlukkere kan også stilles inn på automatisk lukking når brannalarmen går, eller knyttes sammen i et felles system slik at de opererer likt. Dette kan for eksempel være greit når man ønsker at flere dører holder seg oppe samtidig. Svært praktisk om man ønsker å lufte, eller skal bære noe fra A til Å og vil unngå hindringer på veien.

Les også: Fordelene ved å benytte seg av patenterte systemnøkler

 

Tidsbesparende tiltak

En dør som lukker seg automatisk etter deg er svært praktisk i en travel jobbhverdag. Særlig om du jobber i butikk, bank og andre offentlige bygg. Her vil det alltid være mange som kommer og går, og det å lukke døren godt etter seg er ikke alltid noe man tenker over å gjøre.

Om man selv må passe på at døren er lukket til enhver tid, særlig når det er kaldt ute, vil man bruke unødvendig mye av dagen sin på dette. En dør på gløtt når minusgradene herjer utenfor er verken gunstig for innetemperaturen eller arbeidsmiljøet. Ved å installere en dørlukker slipper man å måtte fly frem og tilbake for å lukke døren, og arbeidsdagen kan fortsette uten forstyrrelser.

Les også: 5 grunner til å gå til innkjøp av et nøkkelskap med kode

 

God brannsikkerhet med dørlukker

I alle brannskiller er det krav om å installere dørlukkere slik at rommet blir ordentlig lukket, og hindrer at brann og røyk ikke har mulighet til å spre seg. Om det plutselig skulle oppstå brann er det ikke alltid man tenker på sikkerhetsmessige hensyn som å lukke dører og vinduer. Da ønsker man som oftest kun å komme seg fortest mulig ut. Med dørlukkere installert slipper man å tenke på å lukke døren etter seg når man evakuerer rommene og bygningen.

Det mange kanskje ikke vet er at det er inntak av røyk som er den ledende dødsårsaken under brann. Dørlukkeren er med på å hindre spredningen av røyk, og dermed minske sannsynligheten for personskader i sammenheng med inhalasjon av giftige stoffer.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.