En bygning sett gjennom sprinklene i en port

Slik beskytter du huset ditt mot innbrudd

Noe mange gleder seg til i løpet av året, er ferie. Ferie er tid for å la arbeidet ligge, senke skuldrene, pakke kofferten og reise avgårde. Samtidig synes mange det er ubehagelig å la huset stå tomt over lengre tid. Hva om noen bryter seg inn?

Da er det godt å vite at huset ditt er sikret, slik at du trygt kan forlate hjemmet. En sikker dørlås kan få bukt med bekymringene. 

Beskytt hjemmet enkelt med FG-godkjent lås

På ferie skal du koble av – ikke være nervøs for om det er fare på ferde hjemme. Forebygg mot farer ved å innbruddssikre hjemmet ditt enkelt. Skaffer du en pålitelig lås, er du godt på vei. 

Det er mange veier til målet. Det enkleste, og kanskje viktigste, er å forsikre at låsen du velger er forsikringsgodkjent. En FG-godkjent lås har de samme egenskapene som en innbruddssikker lås – et kvalitetsstempel i seg selv. Så lenge du velger en lås blant alle FG-godkjente låser og låseutstyr, stiller du forberedt på eventuelle farer.

Les også: Sikre deg mot ID-tyveri med låst postkasse 

Mekanisk eller elektronisk lås?

Valget mellom mekanisk og elektronisk lås er ofte bare et spørsmål om smak. Mange går likevel for en elektronisk dørlås da denne gir bedre kontroll over hvem som kommer og går. Dørlåsen tillater mer fleksibilitet i hverdagen da du kan gi midlertidige koder til den du vil, enten det er svigerfamilien eller skorsteinsfeieren. 

Tiden for å kunne låse seg ute av eget hus er forbi. Skulle du glemme koden din, kan du enkelt få en midlertidig en via en tilhørende app. Imidlertid fungerer den mekaniske dørlåsen like godt sikkerhetsmessig. Låsene som produseres i dag utvikles for å være nærmest umulige å dirke opp. Det er vel tross alt det viktigste. Vi hjelper deg å velge din låssylinder.

Les også: Hvor enkelt er det egentlig å dirke opp en lås?

En mekanisk dørlås og en elektronisk dørlås

Beskytt deg mot innbrudd mens du er hjemme

Se for deg følgende scenario: Tyven har endelig tatt seg inn i boligen og er klar for å røske med seg TV-en og annet av verdi. Det siste innbruddstyven øns

ker er å tiltrekke seg oppmerksomhet, og velger da inngangsdøren som utvei (snarere enn vinduet – som bare ville skapt mistanke). Vil du stikke kjepper i hjulene på innbruddstyvens rømningsplan? Da kan du vurdere en dørlås som må låses opp med nøkkel innenfra.

Les også: Derfor bør du velge FG-godkjente låser og låsesmeder

Til sist: Finn husets svake punkter!

En noe undervurdert del av forebyggingen mot innbrudd, er å få en oversikt over husets svake punkter. Se over alle mulige områder i huset det er mulig å ta seg inn utenfra (vinduer, bakdør, garasjedør, verandadør), for så å sikre disse. Med riktig utstyr og kunnskap, vil innbruddstyven få til det meste. Installer FG-godkjente låser for alle inngangspartiene, og forsikre deg om at alle vinduer er forsvarlig lukket. Sist, men ikke minst: Si ifra til naboene at du drar på ferie! 

Vi i Servicesentralen Lås og Nøkkel har over 40 års erfaring med lås og sikkerhet, og kan installere låser for deg. Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.