En dame som sitter i en trapp med ansiktet i hendene

Slik unngår du å bli låst ute av huset ditt

Det er ikke noe moro å ikke komme seg inn i huset sitt fordi man han glemt igjen nøkkelen. Særlig ikke på vinteren når det er surt og kaldt ute. Med kodelås slipper du å oppleve dette, og samtidig får du en svært sikker lås.

De fleste av oss har opplevd å legge igjen, glemme eller miste nøklene minst én gang i løpet av livet. Det er svært ergerlig å befinne seg på trappeoppgangen til huset ditt for så å finne ut at nøklene ikke ligger i veska eller lomma som først antatt. Da kan man ikke gjøre annet enn å begynne å lete, vente til noen andre kommer hjem eller ringe vaktmesteren. Men hva om det fantes en annen løsning?

 

Kodelås er svaret

Vi kan alle kjenne oss igjen i scenarioet: dagen har gått i ett og vi har hastet fra sted til sted fra morgen til kveld. Plutselig er man litt uoppmerksom og legger igjen eller glemmer noe man helst skulle hatt med seg; almanakken, mobilen eller kanskje husnøklene. Lite er mer irriterende enn å måtte bruke tid på å finne ut hvor du la igjen nøklene, særlig når energinivået er på bunn. Man er jo helt avhengig av dem for å komme seg inn i huset sitt, så leteaksjonen kan dessverre ikke vente.

Da hadde det vært innmari greit med en løsning som slapp deg inn i huset ditt uten noen nøkler involvert – en kodelås rett og slett.

Les også: Er jeg nødt til å bytte hele verandadøren?

 

En hånd som trykker inn koden på Yale DoormanVink husnøkkelen farvel

Med en elektronisk dørlås som åpnes ved hjelp av kode kan du vinke farvel til både husnøkler og de ørten ekstranøklene. En slik lås kan nemlig fungere med opptil 10 ulike koder samtidig. Da kan alle i husholdet få sin egen personlige tallrekke, og det samme kan vaskehjelpen, elektrikeren og naboen også, om det skulle trengs.

Du vil kunne velge mellom døgnkoder og koder som varer over lengre tidsperioder. På den måten kan du regulere at koden vaskehjelpen eller håndverkeren får utdelt kun fungerer i akkurat det tidsrommet de behøver den. Selv om vaskehjelpen og elektrikeren er ærlige og redelige folk er det en sikkerhet i seg selv at kun kjernefamilien har mulighet til å komme seg inn i boligen størstedelen av tiden.

Les også: Sikre deg mot ID-tyveri med låst postkasse

 

Hva om man glemmer koden?

Det er fort gjort å glemme tallkombinasjonen når man har mye annet å tenke på. Heldigvis er ikke det ikke noe problem om man plutselig skulle stå der, helt blank og uten noe formening om hvordan man skal komme seg inn. De fleste slike låser kommer nemlig med en tilhørende app som gir deg full oversikt, så da er det bare å sende seg selv en midlertidig kode.

Det samme gjelder andre som har glemt koden og skal inn i boligen din, om det er barna eller bestemor. Et lite tastetrykk på appen sender en ny kode på sekunder, så slipper smårollingen å stå og hutre i våte ytterklær og slaps i skoa. Da slapp mann unna den forkjølelsen!

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.

     

    SaveSave