brannsikker safe hjemmet

Derfor bør du ha en brannsikker safe i hjemmet

Det er ikke noe hyggelig å tenke på at boligen din kan brenne, men hvis det verste skulle skje, er det lurt å være forberedt. En brannsikker safe kan redde verdipapirer og andre uerstattelige eiendeler. Med en brannsikker safe i hjemmet er du føre var, heller enn etter snar.

 

Hvorfor er det lurt å ha en brannsikker safe i hjemmet?

I løpet av et liv samles det opp en god del viktige dokumenter og uerstattelige eiendeler. Det er en trygghet å vite at verdipapirene som beskytter deg, som pass, dokumenter på eiendom eller andre eiendeler og testamentet ligger trygt. Kanskje har du også fotografier som ikke er digitalisert, et bokmanus som er eneste kopi eller gamle skriv fra tidligere generasjoner? Du kan ta det helt med ro når du vet at de viktigste eiendelene dine ligger trygt bortgjemt i en brannsikker safe

 

Hva er viktig å tenke på før du kjøper en brannsikker safe?

Det er lurt å undersøke litt om brannsikre safer før du går til innkjøp av en. Det finnes mange typer safer, i mange prisklasser. Det viktigste å finne ut av er hvor lenge den holder om en brann skulle oppstå. Noen safer tåler en time med brann, andre lenger. Det kan også være greit å vurdere om du vil ha safe med kodelås eller en med nøkkel. Safer kommer i mange ulike størrelser, så tenk igjennom hva du skal oppbevare der og hvor stor den må være.

Les også: Slik velger du en sikker kode til den elektriske dørlåsen din

 

Hva burde du oppbevare i en brannsikker safe?

Her er en liste over ting som kan være lurt å legge i safen: 

  • Pass og eventuelt andre ID-dokumenter
  • Fødselsattester
  • Testamentet
  • Forsikringsdokumenter
  • Helsedokumenter 
  • Smykker eller kunst av høy verdi eller affeksjonsverdi
  • Arvede, uerstattelige eiendeler
  • Fotografier

 

Hvordan forebygge brann hjemme? 

Selv om du har en brannsikker safe som passer på de viktigste dokumentene og verdisakene, er selvsagt det beste å unngå brannen i første omgang. Det viktigste du gjør for å forhindre brann er å ha røykvarslere, gjerne seriekoblede, som du sjekker at fungerer månedlig. Hold inne knappen i tre sekunder til det piper. Gjør det gjerne til en rutine å sjekke at røykvarsleren virker, for eksempel den 1. hver måned. Husk også å skifte batterier 1. desember hvert år. Fungerende røykvarslere er en billig og viktig livsforsikring. 

Det er også viktig å være oppmerksom på mulige brannfarer, de vanligste årsakene til brann er feil på det elektriske anlegget eller ved matlaging. Ha alltid slukningsverktøy tilgjengelig, vit hvor rømningsveiene er og ring 110 om du skulle oppleve brann.

Les også: Slik beskytter du huset ditt mot innbrudd når du er på ferie

 

Lurer du på noe mer?

Vi har over 40 erfaring i låsesmedbransjen innen lås og sikkerhet og kan hjelpe deg med din safe. Har du noen spørsmål? Ta kontakt i dag for en uforpliktende og hyggelig samtale.