Et nøkkelknippe som ligger på et bord ved siden av en lommebok

Fordelene ved å benytte seg av patenterte systemnøkler

På en arbeidsplass med mange ansatte og leverandører som kommer og går, er det ikke alltid like lett å holde sikkerheten på topp. Med et låsesystem med patenterte systemnøkler har du alltid kontroll og dermed én mindre ting å tenke på i hverdagen.

Det er lett å tenke at låsen man velger ikke har noe å si. Det viktigste er vel at døren lukkes og holder seg låst? Jo da, de fleste låser og nøkler får til dette helt fint, men sikkerheten kan ofte være så som så. Med systemnøkler får du bedre oversikt over både hvem som har mulighet til å låse seg inn i bygningen og hvor mange nøkler som er i omløp.

 

Systemnøkler er kopibeskyttet

I motsetning til vanlige nøkler kan ikke systemnøkler kopieres av hvem som helst. Disse nøklene er nemlig kopibeskyttede med patent, og nye eksemplarer kan kun files opp om riktig dokumentasjon fremlegges. Hver nøkkel har inngravert samme systemnummer som også må legges frem ved bestilling. I tillegg er det kun visse personer som kan bestille nye systemnøkler, og disse kalles rekvirenter. På den måten har man full kontroll over hvor mange nøkler som har blitt filt opp, og hvem som har fått en utdelt.

Les også: Hvor enkelt er det egentlig å dirke opp en lås?

 

Bedre oversikt

En person som holder frem håndflaten med en nøkkelknippe i

Om du driver en bedrift kan du helt sikkert kjenne deg igjen i at det er mange mennesker som kommer og går i løpet av en dag. Unngå å få overraskelser i hverdagen, i form av uvedkommende som låser seg inn, ved å ha full oversikt over hvem som har fått utdelt nøkkel. Med systemnøkler kan du også med full visshet være sikker på at nøklene ikke kopieres av hvem som helst og gis videre til fremmede.

Fordi det kun er rekvirenten som kan kopiere opp nye nøkler kan nemlig ikke hvem som helst dra til en låsesmed på egenhånd og få filt opp ny nøkkel. Det kan jo være fristende å ta saken i egne hender om man har vært så uheldig å miste nøkkelen, og kanskje kopiere en ekstra også for sikkerhetsskyld. Systemnøkler eliminerer denne muligheten og forbedrer dermed sikkerheten betraktelig. Du får i tillegg beskjed om noen har mistet nøkkelen og kan gjøre deg opp en mening om sylinderne bør byttes ut for å opprettholde full sikkerhet.

Les også: Hold bygningen varm i de kalde månedene med dørlukker

 

Fleksibel bruk

Det er mulig å installere lås på flere ulike dører som alle fungerer med samme systemnøkkel. De kan også konstrueres slik at én type systemnøkkel kun fungerer på noen av dørene, mens andre har tilgang overalt. Da har du alltid oversikt over hvem som kommer seg inn hvor, og du trenger ikke være redd for at noen låser seg inn der de ikke skal være.

Les også: Hvordan vet jeg at låsesmeden ikke er falsk?

 

15 års varighet

Patenten på systemnøkler går ut etter 15 år, med mulighet for forlengelse på fem år. Når patenten har gått ut kan i utgangspunktet hvem som helst kopiere nøkkelen, men ingen låsesmed med respekt for faget vil finne på å gjøre det. Likevel er det alltids noen som tar på seg slike jobber, men piratkopierte systemnøkler er aldri å anbefale på grunn av dårligere kvalitet.

Om du ønsker å holde sikkerheten på topp bør du derfor skifte ut låssystemet etter utgått patent, for å være på den sikre siden.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.

     

    SaveSave

    SaveSave