Foreningen Norske Låsesmeder logo

Derfor bør du benytte deg av en låsesmed som er med i Foreningen Norske Låsesmeder

Det er ikke så lett å orientere seg i havet av låsesmeder. Enda vanskeligere er det å vite hvilke aktører som har erfaringen som trengs. Er man uheldig engasjerer man en låsesmed som ikke har rent mel i posen, eller en som gjør en dårlig jobb.

Heldigvis finnes det måter å skille seriøse aktører fra de du bør holde deg unna, og medlemskap i Foreningen Norske Låsesmeder er en av disse.

 

Arbeid i henhold til regler og forskrifter

Når adgangskontroll og dørautomatikk installeres og hus innbruddssikres, er det helt avgjørende at arbeidet blir gjort i henhold til forskrifter og regler. Det samme gjelder oppdrag der gamle låser skal byttes ut med nye, eller nøkler til hus og bil skal kopieres opp. Gjøres det ikke riktig, risikerer man at utstyret blir defekt og ikke lenger har den hensikten det er designet til.

Medlemmene i Norske Låsesmeder stilles strenge krav til at regler følges og at kunnskapsnivået i bedriften er på topp. Låsesmeden skal beherske alle elektroniske låssystemer, og kunne alle krav hva gjelder rømningsveier og branndører. Personen skal vite når det er nødvendig med adgangskontroll og høysikkerhet, samt ha full oversikt over den fysiske sikringen både når det gjelder lås, dører, vinduer, karmer, hengsler og beslag.

Det gjør at medlemsbedriftene er eksperter på å montere sikre låssystemer som gir deg trygget, samt å gi kundene det servicenivået de forventer.

Les også: Slik unngår du å bli låst ute av huset ditt

 

FG-godkjent virksomhet

FG Skadeteknikk logo

Fordi NL stiller så strenge krav til medlemmene sine har FG skadeteknikk valgt å gjøre alle NL medlemsbedrifter FG godkjent. FG står for forsikringsgodkjent og er en del av Finans Norge Forsikringsdrift. Virksomheter og sikringsprodukter som er FG-godkjent er et verdifullt kvalitetsstempel. Det forteller kunden at virksomheten besitter et høyt kunnskapsnivå og yter god service, samt at produktet fyller alle krav innen brann- og innbruddsikring.

Les også: Hvor enkelt er det egentlig å dirke opp en lås?

 

Garanti på dårlig utført arbeid

Kunder som benytter seg av en NL-medlemsbedrift blir dekket av NL-garantien. Det vil si at du har en ekstra sikkerhet i bakhold om du ikke skulle være fornøyd med arbeidet, og den aktuelle låsesmeden ikke reagerer på en eventuell reklamasjon.

 

Strenge krav som sikrer kvalitet

For at en virksomhet skal kunne bli medlem av Norske Låsesmeder må den oppfylle alle kravene i NLs vedtekter. Et medlem som ikke opptrer i henhold til disse vedtektene eller ikke lenger oppfyller alle krav, kan ekskluderes som medlem. Det vil si at du som kunde alltid kan være sikker på at en låsesmed som er medlem av NL er i toppsjiktet.

NL samarbeider med Sveriges Låssmedsmästares Riksförbund, Dansk Låsesmede Forening, Suomen Turvaurakoitsijaliittoo (Finsk Låsesmedforening) og European Locksmith Federation. Det gjør at vedtektene følger en standard som også benyttes i resten av Europa.

På NLs nettside kan du enkelt søke deg frem til godkjente medlemsbedrifter i nærheten av deg. Ta kontakt med oss i Servicesentralen Lås og Nøkkel, så hjelper vi deg gjerne.

Les også: Sikre deg mot ID-tyveri med låst postkasse

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.