Nærbilde av en hånd som bruker en nøkkel til å låse opp en lås fra iLOQ

Fremtidens låssystem er endelig her

Hva om vi sa at det fantes et låssystem som sømløst kombinerer mekaniske nøkler med teknologi? Tiden der man måtte forholde seg til tungvinte mekaniske hovednøkkelsystemer og elektromekaniske systemer med eksterne strømkilder (puh!), er herved over.

iLOQ S10 er det eneste låssystemet av sitt slag i verden. Systemet drives av egenprodusert strøm som oppstår når nøkkelen settes inn i låsen. Batterier og kabler blir dermed overflødige. Igjen står et låssystem som både er enklere, sikrere og mer kostnadsbesparende enn mekaniske systemer og batteridrevne elektriske låser.

 

Mistet nøkkelen? Ikke noe problem

Alle iLOQ S10-låsystemer er programmerbare. Det vil si at adgangsrettigheter raskt og enkelt kan fjernes fra systemet dersom man skulle miste en nøkkel. Det samme gjelder hovednøkler. Når en hovednøkkel rapporteres som mistet fjernes rettighetene umiddelbart, slik at man ikke trenger å være redd for at noen med uærlige hensikter låser seg inn.

Mange har nok vært borti låssystemer med patenterte systemnøkler på arbeidsplassen eller i sameiet. Skulle en nøkkel bli borte må ledelsen eller styret ta stilling til om man skal bytte ut hele låssystemet for optimal sikkerhet. Dette er både kostbart og tidkrevende. Med iLOQ slipper man å ta hensyn til denne problemstillingen. Siden det er så enkelt å fjerne nøkler fra systemet og omprogrammere låssylinderen, vil aldri en mistet nøkkel utgjøre et problem for sikkerheten.

Man trenger heller ikke være redd for at ansatte eller beboere drar til uærlige låsesmeder og kopierer opp systemnøkler uten dokumentasjon, da iLOQ-nøkkelen ikke har mekanisk sliping som kan kopieres.

Les også: Derfor er vedlikehold av låser, hengsler og dørlukkere viktig

 

Èn nøkkel til alt

Nærbilde av en hånd som åpner en dør

iLOQ bidrar til å gjøre nøkkelknippet mye lettere. En enkelt iLOQ-nøkkel kan nemlig programmeres med alle rettigheter som kreves, slik at den kan låse opp alle dører i bygningen, heisnøkkelbrytere og hengelåser. Nøklene kan også programmeres slik at de kan låse opp visse dører, men ikke har tilgang til andre. Skulle adgangsrettigheter endres, vil nøklene oppdateres fortløpende.

iLOQ-sylinderen logger i tillegg hver forekomst av åpning. Hver gang noen låser seg inn, eller forsøker å låse seg inn, vil iLOQ-sylinderen lagre dette i en loggfil. Skulle det oppstå misbruk av fellesområder vil loggen gjøre det enkelt å undersøke hvem dette gjelder.

Det er også mulig å laste opp forhåndsprogrammerte nøkler. Dette er svært verdifullt i tilfeller der beboere skal flytte inn på samme tid, for eksempel i studentboliger. Da kan man levere ut nøklene på forhånd, så slipper man lange køer på innflyttingsdagen. På dagen for innflytting, bruker beboerne nøkkelprogrammerings-hotspoten som er montert i et fellesområde til å aktivere nøkler og adgangsrettigheter. Skulle noen bytte leilighet, kan nøkkelen enkelt omprogrammeres.

Les også: Fordelene med felles postkassestativ

 

Hvem kan benytte seg av iLOQ?

iLOQ-nøkler kan brukes av de fleste til det meste. Boligeiendommer, studentboliger, sykehus, kontorer, skoler og offentlige bygg, anleggsnettverk og eiendomstjenester – iLOQ leverer systemer for smart løsning til alle typer bygninger:

  • For boligeiendommer og studentboliger er muligheten for omprogrammering ved tap av nøkler, forhåndsprogrammering og loggfiler svært verdifullt.
  • Sykehus vil få en enkel administrasjon av hundrevis av nøkler, samt raskt kunne oppdaterte adgangsrettigheter og adgangskontroll i samme system.
  • I kontorbygg vil iLOQ føre til en enkel nøkkeladministrering og raskt tilpasse seg endringer i bygget.
  • Skoler og offentlige bygg kan få dører installert med online låssylindre, RFID, PIN-kodelesere og tidsstyrte elektroniske dører.
  • Anleggsnettverk og eiendomstjenester kan bruke telefonen som både nøkkel og strømkilde med låssystemet iLOQ S50.

Dette er bare noen av fordelene knyttet til et låssystem fra iLOQ. Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med oss i Servicesentralen Lås og Nøkkel for en hyggelig samtale eller les mer på iloq.com.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.