Nærbilde av håndtaket til en dør med glasspanel

Hva skiller FG-godkjente låser fra andre låser?

Du har kanskje hørt om at låser kan være FG-godkjente, men ikke helt forstått hva disse låsene har som andre låser mangler? Strenge krav og regler sørger for at alle FG-godkjente sikringsprodukter er brann- og innbruddsikre. Det gjør at du som forbruker kan være sikker på at låsen holder uvedkommende ute.

Har du en FG-godkjent lås på ytterdøren, kan du i tillegg få rabatt på forsikringspremien, så lenge låsen tilfredsstiller dagens krav.

 

Alltid de sikreste på markedet

En FG-godkjent lås besitter kvaliteter som gjør den innbrudds- og brannsikker. FG skadeteknikk (tidligere kalt Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd) lager retningslinjer og regler, for deretter å godkjenne produkter som følger disse. Dette er et kontinuerlig arbeid som sørger for at sikringsproduktene som blir stemplet FG-godkjent alltid er de sikreste på markedet.

For at en lås skal bli FG-godkjent må både låskasse, sluttstykke, sylinder og beslag oppfylle satte krav. Kravene kan dreie seg om holdbarhet, at de er tilpasset norske værforhold og at de besitter den nyeste teknologien innen innbruddsikring.

En lås som ikke er FG-godkjent kan selvfølgelig også besitte kvaliteter som gjør den til en sikker lås. Hovedforskjellen er at FG-godkjente sikringsprodukter alltid tar høyde for den nyeste teknologien, både i låsbransjen og blant innbruddstyver. Det er nemlig ikke et ukjent fenomen at videoer av dirkemetoder dukker opp på internett, og da er det låsprodusentens oppgave å plukke opp dette og produsere låser som alltid er ett skritt foran.

Les også: Derfor bør du installere nye låser når du kjøper ny bolig

 

FG-godkjente låser anbefales også for privatboliger

Nærbilde av Yale Doorman og en hånd som trykker inn koden

Det er ingen krav for privatboliger å installere FG-godkjente låser. Likevel anbefales det at én av låsene på døren er godkjent etter de nyeste FG-reglene. En slik lås gir deg det ypperste innen låssikkerhet, og dermed også den tryggheten du trenger når du er bortreist. Bruk av FG-godkjente låser kan i tillegg gi rabatt på forsikringspremien eller redusert egenandel ved skade. Dette avhenger riktignok av at alle FGs regler er oppfylt.

Ved å installere en FG-godkjent elektronisk dørlås vil du slippe å forholde deg til nøkler som kan bli borte. Yale Doorman er en praktisk og smart adgangskontroll spesielt tilpasset nordiske forhold, som kan bidra til å forenkle hverdagen flere hakk. Som den eneste FG-godkjente elektroniske boliglåsen på markedet er Yale Doorman et naturlig valg når det kommer til sikkerhet.

Les også: Fordelene med å kjøpe elektronisk dørlås gjennom låsesmeden

 

Jo eldre FG-godkjent lås, desto dårligere sikkerhet

Har du en FG-godkjent lås på ytterdøren vil den alltid være FG-godkjent, selv om det er flere tiår siden den ble montert. Dette høres kanskje bra ut i teorien, men i praksis har det sine ulemper. En 10-20 år gammel FG-godkjent lås vil ikke lenger besitte det sikkerhetsmessige nivået som kreves av FG-godkjente låser i dag. Den aktuelle låsmodellens godkjenningsstempel vil dermed for lengst ha gått ut på dato. I visse tilfeller kan også godkjenningen på selve produktmodellen ha blitt trukket tilbake av FG på grunn av seriøse mangler.

Man kan dermed ikke være sikker på at låsen er dirke- eller boresikker. Det gjør at eieren av låsen sitter med en falsk sikkerhetsfølelse som ikke kan underbygges av virkeligheten. Dersom låsen skulle brytes opp og det viser seg at den ikke lenger tilfredsstiller FGs regler, er det dermed ikke sikkert at forsikringsselskapet ser på forsikringen som gyldig.

Ta kontakt med oss i Servicesentralen Lås og Nøkkel i dag, så kommer vi gjerne på en befaring.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.