Fasaden til lokalene til Servicesentralen Lås og Nøkkel AS

Fordelene med å kjøpe elektronisk dørlås gjennom låsesmeden

Elektroniske dørlåser kan bidra til å gjøre hverdagen enklere for mange og har aldri vært lettere å få tak i. Flere utsalgssteder tilbyr FG-godkjente adgangskontrollsystemer til gode priser. Det de derimot ikke tilbyr er sikkerhetsnettet man får fra låsesmeden, i sammenheng med montering og eventuelle produktfeil.

Å kjøpe den elektroniske dørlåsen fra en godkjent låsesmed kan derfor lønne seg.

 

Unngå uforutsette utgifter

Mange går til innkjøp av en elektronisk dørlås til fordel for mekaniske varianter når de skal bytte låsen. Det er en sikker løsning som tåler det skandinaviske klimaet, i tillegg til å gjøre hverdagen flere hakk enklere når man slipper å forholde seg til mekaniske nøkler.

Det er ofte fristende å gå for det enkleste og billigste man kommer over, særlig når låsene er forsikringsgodkjente og av den typen låsesmeder bruker. At mange kjøper elektronisk dørlås fra matbutikken på hjørnet, for så å installere selv, er derfor forståelig. For mange er dette en løsning som fungerer fint – for andre kan det ende med uforutsette utgifter.

Les også: Hva vil det koste å lage og programmere en ny bilnøkkel?

 

Eget ansvar om adgangssystemet ikke fungerer som det skal

Er man litt «handy» er det ikke noe problem å installere en elektronisk dørlås selv. Problemet oppstår først når adgangskontrollsystemet ikke lenger fungerer som det skal, fordi monteringen er feil eller produktet defekt. Da står man til ansvar for å fikse opp igjen i dette på egenhånd.

Noen steder får man kanskje igjen pengene, andre steder et nytt produkt – men er det monteringen som er årsaken til feilen, er man ene og alene ansvarlig for å ordne opp. Man får med andre ord ingen garanti hva gjelder sikkerhet.

Les også: Sikre deg mot ID-tyveri med låst postkasse

 

En låsesmed som monterer Yale Doorman
Godt sikkerhetsnett når låsesmeden tar seg av monteringen av elektronisk dørlås. Foto: Yale Doorman

Hva om låsesmeden tar seg av monteringen?

Et annet scenario er å kjøpe den elektroniske dørlåsen i butikk, men engasjere en godkjent låsesmed for å montere produktet. Dette gir deg sikkerhet i monteringen, men man står fortsatt til ansvar om låsen inneholder en produktfeil. Er det derimot monteringen som er årsaken til et problem, vil låsesmeden komme tilbake og feilsøke og rette opp, slik at alt fungerer som det skal, helt kostnadsfritt.

Kostnad for montering der kunden har gått til anskaffelse av elektronisk lås selv, koster mellom kr 3000-3500.

Les også: Hvor enkelt er det egentlig å dirke opp en lås?

 

Godt sikkerhetsnett om låsesmeden tar seg av alt

Det siste alternativet, som også er det sikreste, er å kjøpe den elektriske dørlåsen med montering hos en godkjent låsesmed. Da er man nemlig dekket garantimessig på bauer og kanter, og slipper å uroe seg over uforutsette kostnader som skulle dukke opp.

Skulle det oppstå feil eller mangler i den elektroniske dørlåsen, vil låsesmeden reise ut til kunden, feilsøke og utbedre eventuelle mangler ved montering eller produkt. Viser det seg at det er i produktet feilen sitter, vil kunden få et erstatningsprodukt helt kostnadsfritt.

Kostnaden knyttet til kjøp av produkt og montering av elektrisk dørlås hos låsesmeden er rundt kr 7600.

Les også: Slik unngår du å bli låst ute av huset ditt

 

En elektrisk dørlås gir økt sikkerhet

Mange velger å gå til innkjøp av en elektronisk dørlås av sikkerhetsmessige grunner. Man slipper å ta stilling til nøkler på avveie, og kan enkelt lage midlertidige koder for håndverkere, vaskehjelp eller andre som trenger adgang til boligen når du ikke er hjemme.

Skulle du eller noen i familien din glemme koden, kan du enkelt opprette en midlertidig kode via en tilhørende app som får deg trygt inn i varmen.

Sikkerhet på bekostning av pris er aldri lurt når det er snakk om dørlåsen inn til ditt eget hjem! Ta kontakt i dag, så hjelper vi deg gjerne med å montere en splitter ny elektronisk dørlås.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.