Et åpent nøkkelskap med kodelås, med nøkler som henger i

5 grunner til å gå til innkjøp av et nøkkelskap med kode

Er du på leting etter en effektiv og sikker løsning på organisering og administrering av nøkler? Da er nøkkelskap med kode løsningen som kan passe midt i blinken for deg.

Nøkkelskap med kode bidrar til en effektiv hverdag, reduserer kostnader forbundet med tap av nøkler og forhindrer at personer uten autorisasjon får tilgang til private områder.

 

1. Uoversiktlig med individuelle nøkler

Et stort nøkkelknippe kan fort bli uoversiktlig og tidskrevende ved bruk. Om det i tillegg er flere personer som trenger tilgang til samme nøkkel, kan det fort oppstå problemer. Mange velger i slike situasjoner å kopiere opp flere enheter slik at alle har en nøkkel hver. I noen tilfeller et dette en løsning som fungerer godt, mens andre ganger kan det dukke opp dilemmaer man må ta stilling til.

Kanskje materialer har blitt borte fra et rom eller en dør som skulle vært låst har blitt forlatt ulåst. Hvem var det som var der sist, og når? Det er ikke godt å si, særlig ikke om det er mange som har samme nøkkel. For alt man vet kan noen ha mistet nøkkelen sin, som deretter har blitt funnet av uvedkommende. I slike situasjoner vil en sikrere løsning gi færre søvnløse netter.

Les også: Fordelene ved å benytte seg av patenterte systemnøkler

 

En hengelås med nøkler som er plassert rundt2. Tilgang kun til autorisert personell

I en bedrift eller institusjon er det ofte flere nøkler i omløp, særlig om det er mange ansatte.  De ansatte har forskjellige arbeidsoppgaver som krever at de har tilgang til ulike rom, som andre individer ikke har tillatelse til å være i. En vaktmester har kanskje sitt eget arbeidsrom der kun et fåtall har adgang, mens vaktmesteren selv ikke kan låse seg inn på andres private kontorer.

Med et nøkkelskap kan vel hvem som helst ta med seg nøkkelen man vil ha og låse seg inn hvor som helst, tenker du kanskje da. Nei, slik er det heldigvis ikke. Creone er et svært intelligent nøkkelskap som gjør det mulig å gi ansatte tilgang til kun utvalgte nøkler. Nøklene de ikke er autorisert til å fjerne, lyser både rødt og er festet fast i tapper. Blir nøkkelen tatt av denne tappen vil en alarm utløses.

Les også: Derfor er det lurt med regelmessig service på dør og adgangssystemer

 

3. Tidsbesparende tiltak

Å måtte kopiere opp en ny nøkkel hver gang en ansatt trenger tilgang til et rom, eller en nøkkel har blitt mistet, krever unødvendig bruk av tid. Bytting av nøkler seg imellom, undring over hvem som har nøkkelen nå og hvor vedkommende befinner seg, er også med på å senke produktiviteten flere hakk.

Et elektronisk nøkkelskap er tilgjengelig hele døgnet, og skulle det oppstå et problem, vet man alltid hvor man skal gå for å hente aktuelle nøkler. På den måten kan man unngå at problemer blir større enn de er, og i noen tilfeller også forhindre nødstilfeller.

Les også: Hold bygningen varm i de kalde månedene med dørlukker

 

4. All aktivitet loggføres

Om det skulle skje at du trenger en nøkkel, men ser at den aktuelle er fjernet fra skapet, kan man lett sjekke loggen for å se hvem som har den. Hver bruker av nøkkelskapet får nemlig en personlig kode som blir loggført hver gang den tastes inn. Det vil si at man både får informasjon om tidspunktet nøkkelen ble fjernet, samt navnet på vedkommende som fjernet den.

Om noen skulle være så uheldig å minste nøkkelen, vet man i tillegg hvilket tidsrom den har blitt borte. På den måten kan letearealet forminskes betraktelig. Samtidig vil det være signifikant rimeligere kun å kopiere opp én ny nøkkel om uhellet skulle være ute. Jo flere nøkler i omløp, jo større sannsynlighet for at flere blir borte.

Les også: Hvordan vet jeg at låsesmeden ikke er falsk?

 

5. Tryggere og mer effektiv hverdag

Kort oppsummert kan et nøkkelskap med kode minske kostnader i forbindelse med å måtte kopiere opp nye nøkler, forhindre potensielt tyveri om nøkkelen blir funnet av uvedkommende og effektivisere hverdagen til alle involverte.

Et elektronisk nøkkelskap er enkelt å sette opp og ta i bruk, slik at du kan fokusere på viktigere aspekter i driften enn hvor de ulike nøklene befinner seg.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.