En gammel, dekorativ hengelås på en gammel dør

Slik får låsesmeden opp ødelagte låser

Har du noen gang stått med en ødelagt lås og lurt på hva du skal gjøre? Eller kanskje du har mistet nøklene? En låsesmed kan heldigvis hjelpe deg.

Enten det er postkassen, en hengelås eller inngangsdøren du ikke får låst opp, kan du ringe en låsesmed for hjelp. Det å åpne en lås er ingen sak for Servicesentralen Lås og Nøkkel. La oss se på hvilke mekanismer og type låser låsesmeden får opp for deg.

 

Ødelagt sylinderlås

Sylinderlås er den vanligste låstypen, og finnes på alt fra dagbøker, skistativ, sykkel- og hengelåser. En slik lås er konstruert på samme måte, uavhengig av størrelse. Låsene er satt sammen slik at nøkkelhullet er fylt med små metallstifter som er plassert oppå hverandre – to og to. Nøkkelen som skyves inn i låsen, vil flytte disse stiftene i små spor, som stanser i ulike posisjoner grunnet det unike mønsteret på nøkkelen. Når alle stiftene er skjøvet i rett posisjon, vil låsen åpne seg. Mekanismen i sylinderlåser gjør de mulig å dirke opp. Jo dårligere kvalitet låsen har, jo enklere er den å dirke. 

Billige hengelåser i messing kan ofte åpnes ved å benytte en hammer. Derfor bør du heller velge en lås i herdet stål, da de er langt vanskeligere å slå seg gjennom. Det smarteste du kan gjøre, er å velge en FG-godkjent lås.

Les også: Hvor enkelt er det egentlig å dirke opp en lås?

 

Hvor mye koster det å åpne en ødelagt lås?

Om du har en ødelagt lås kan du alltid regne med oss for gode råd. Om det ikke lar seg gjøre å ta låsen med til oss, kommer vi gjerne på hjemmebesøk. Det er vanskelig å gi et prisestimat på ødelagte låser, da prisen du må ut med varierer i stor grad ut fra hvor komplisert jobben er. Du kan få hjelp med alle typer låser hos oss, om det er en inngangsdør, et arkivskap, eller en gammel skuff – vi sørger for at problemet blir løst.

Les også: Har du en gammel kiste du skulle ha åpnet? Låsesmeden kan hjelpe.

 

En gammel, dekorert kiste med små flasker i
Har du en gammel kiste du vil åpne? Servicesentralen Lås og Nøkkel kan hjelpe deg.

 

Elektroniske dørlåser eliminerer problemet

Som du ser, vil det alltids være håp dersom en lås blir ødelagt eller nøkler forsvinner. Men skulle du likevel være redd for å havne i en situasjon med en ødelagt lås, finnes det alternativer. Benytt hengelåser med kode, eller elektroniske dørlåser. En viktig ting å huske på er at jo billigere en lås er, jo enklere er det å åpne den også. Det kan være praktisk for en som har mistet en nøkkel, men ikke særlig heldig når uærlige sjeler er på ferde og vil ha tak i det du har låst inne.

 

Har du spørsmål om lås, nøkler eller sitter med en lås du ikke får åpnet? Ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende samtale.

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.