Nærbilde av Yale Doorman og en hånd som trykker inn koden

7 grunner til å installere elektronisk dørlås 

Har naboen installert elektronisk dørlås og gjort deg nysgjerrig på hvilke goder en slik lås egentlig besitter? Eller er du lei av å måtte forholde deg til mekaniske nøkler som til stadighet blir borte? 

Her får du syv fordeler med elektronisk dørlås, slik at du kan gjøre deg opp en mening om en slik lås er noe for deg. 

 

1. Du slipper å holde rede på nøklene

Det er fort gjort å legge fra seg nøkkelen et sted, for så å bli helt blank når nøklene skal brukes igjen. Panisk leting gjennom vesker, lommer, skuffer og skap er ikke et ukjent fenomen når du er tidsklemma og nøklene har bestemt seg for å leke gjemsel. I tillegg har vi de tilfellene der det store nøkkelknippet rett og slett ikke har plass i lomma eller i den lille veska, og funker svært dårlig som kompanjong på joggetur. 

En elektronisk dørlås bytter ut de mekaniske nøklene med en kode. Da er det kun hukommelsen som trenger å være på plass når du skal låse deg inn etter en lang dag. Skulle det vise seg at de små grå har tatt en pause, kan du enkelt sende deg selv en midlertidig kode gjennom en app på mobilen. Du slipper dermed å vri om hjernen for å finne den rette kombinasjonen om hukommelsen svikter. I tillegg kan du med en elektronisk dørlås som Yale Doorman ha opptil ti koder i bruk samtidig. Det skal mye til å ikke huske minst én av disse.  

Les også: Slik unngår du å bli låst ute av huset ditt 

 

En mann som ser på mobilen sin mens han sitter bak rattet på en bil som står stille
Med elektronisk dørlås kan du sjekke om døren er låst med en app på mobilen

2. Du vet alltid om døren er låst

Med elektronisk dørlås er det slutt på tiden der du i bilen på vei til jobb lurer på om du egentlig husket å låse døren. Usikkerheten på om døren er låst eller står åpen for uvedkommende å slippe seg selv inn, er ikke en god følelse å gå med gjennom dagen. En elektronisk dørlås kan stilles inn slik at den alltid låser seg når døren lukkes. Det eneste du trenger å huske på da, er å lukke døren. Dessuten kan du enkelt sjekke om døren er låst gjennom appen på mobilen. Enklere blir det ikke! 

Les også: Er jeg nødt til å bytte hele verandadøren? 

 

3. Enkelt å slippe inn håndverkere og vaskehjelp 

Å gjemme nøkkelen under blomsterpotten til håndverkere, vaskehjelpen eller lignende, er ikke særlig trygt. Ikke er det fristende å gi dem ekstranøkkelen heller, i tilfelle rottefelle. Sjansen er der for at nøkkelen blir borte, eller at uvedkommende ramler over den ved en tilfeldighet. Å måtte dra hjem fra jobb for å slippe dem inn er enda mer ubeleilig. Med en elektronisk dørlås kan du lage engangskoder som slettes etter en periode, eller som kun virker innenfor bestemte tidspunkt og dager. Visse dørlåser gjør det også mulig å åpne døren via appen på mobilen, slik at vedkommende som skal inn ikke trenger å taste inn en kode i det hele tatt! 

Les også: Hvor enkelt er det egentlig å dirke opp en lås? 

 

4. Full kontroll  hvem som kommer og går 

Er du av typen som ofte kan bli litt bekymret når du ikke har hørt noe fra barna på en stund? Har de kommet seg trygt hjem fra skolen? Å be barna om å sende en melding med en gang de har kommet hjem er selvfølgelig en mulighet, men kan raskt bli en kjedelig affære for sønn eller datter i lengden – ikke minst er det også lett å at det går i glemmeboken. En elektronisk dørlås gjør det mulig å følge med på hvem som låser seg inn og ut av boligen til enhver tid. Du kan stille inn appen til å gi deg en varsling når barna låser seg inn, og på den måten vil du alltid ha kontroll på om de har kommet seg trygt hjem. Perfekt for foreldre med eldre barn som kan finne på å bli litt lenger ute enn lovet.  

Les også: Fordelene med å kjøpe elektronisk dørlås gjennom låsesmeden 

 

5. Kan integreres med boligalarmen 

Har du en boligalarm kan du enkelt integrere den med den elektroniske dørlåsen. Det vil si at du slipper å taste inn to koder hver gang du låser deg inn: Når du taster koden på døren vil døren låses opp og alarmen slå seg av. Det samme gjelder når du skal dra for dagen. Alarmen skrur seg på automatisk når døren låses. Her er det selvfølgelig ulike innstillinger å benytte seg av, slik at alarmen ikke skrur seg på hver gang døren går i lås. Det hadde i grunn vært lite praktisk.  

Les også: Kan hvem som helst kopiere nøkkelen min?  

 

Et 9V batteri6. Tomme batterier? Ikke noe problem

Du får alltid varsel når batteriene begynner å bli tomme. Det gir deg nok tid til å bytte batteriene før den elektroniske låsen takker for seg inntil videre. Skulle du likevel ikke rekke å bytte dem, er det greit å vite at låsen forblir i den tilstanden den var i når batteriene gikk ut. Var døren låst vil den forbli lås, var den åpen vil den forbli åpen. Døren vil alltid kunne låses opp mekanisk innenfra, men utenfra er det vanskeligere. Heldigvis har noen elektroniske dørlåser som Yale Doorman et smart triks på lur: Hold et 9V batteri under låsen for å tilføre nødstrøm slik at du kan låse deg inn.   

Les også: Hvordan vet jeg at låsesmeden ikke er falsk? 

 

7. Enkelt å slette og lage nye koder 

Ved kjøp av ny bolig er det få som tenker over låsen på døren i virvaret av innflytting og oppussing. Det er nemlig ikke sikkert at de tidligere eierne kan gjøre rede for alle nøklene i omløp. Sannsynligheten er stor for at nøkler har blitt borte i tiden de bodde der, og dette bidrar til å svekke låsens sikkerhet. Har de tidligere eierne installert elektronisk dørlås derimot, blir det hele mye enklere. Da er det bare å slette de opprinnelige kodene og lage nye, og du slipper å legge ut for en helt ny lås.  

 Ta kontakt med oss i Servicesentralen Lås og Nøkkel dersom du tror elektronisk dørlås er noe for deg!  

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.