Nærbilde av en låsesmed som skrur opp låsen på en inngangsdør

Hvor mye koster det å installere en ny dørlås?

At låsen på inngangsdøren, porten til sameiet eller inn til kontoret er oppdatert og i god stand, er avgjørende for optimal sikkerhet. Etter flere år i bruk er sannsynligheten stor for at låsen ikke besitter det sikkerhetsmessige nivået den gjorde da den ble installert. Lurer du av den grunn på hvor mye det koster å installere en ny dørlås? Her er en liten oversikt over de ulike prisene knyttet til bytte av lås.

Finner du ikke informasjon om låsen du skal installere i denne oversikten? Ta kontakt med oss, så finner vi ut av det sammen.

 

Vanlig sylinderlås

En vanlig sylinderlås ligger på rundt kr 1000,– og oppover, avhengig av typen du velger selvfølgelig. Prisen på arbeid kommer i tillegg til dette og ligger på rundt
kr 2100,– på dagtid, og kr 3000,– utenom normal arbeidstid.

Les også: Hva skiller FG-godkjente låser fra andre låser?

 

modeller av låssystemSikkerhetslås

En sikkerhetslås utgjør en ekstra sikkerhet på ytterdøren ved å gjøre det vanskeligere for en innbruddstyv å bryte seg inn. Sikkerhetslåser finnes som tilholderlåser og sylinderlåser. I sylinderlåsen stikkes nøkkelen inn i en låssylynder og i tilholderlåsen stikkes den direkte inn i låskassen.

Sikkerhetslåsen er noe dyrere enn vanlige sylinderlåser fordi den har et annet sikkerhetsnivå. Prisen på en slik lås ligger på kr 2500,– og oppover. Arbeidet kommer i tillegg. Ta gjerne kontakt eller send oss et bilde av døren det er snakk om dersom du skal installere en sikkerhetslås. Type lås og pris avhenger nemlig mye av døren den skal installeres i.

Les også: Derfor bør du installere nye låser når du kjøper ny bolig

 

Elektronisk dørlås

Dersom du vil kvitte deg med nøklene er en mekanisk dørlås noe for deg. Her kan du velge å kjøpe produktet selv og få låsesmeden til å installere den for deg, eller få alt gjennom låsesmeden.

Velger du å kjøpe produktet selv, betaler du kun for montering. Dette koster mellom kr 3000–3500,– avhengig av lås og arbeid. Husk at det i dette tilfellet er du som står til ansvar om den elektroniske låsen inneholder en produktfeil.

Det sikreste alternativet er å kjøpe den elektriske dørlåsen med montering hos låsesmeden. Da er du dekket garantimessig på alle kanter. Prisen på lås og montering koster rundt kr 7600,–, avhengig av lås og arbeid.

Les også: Fordelene med å kjøpe elektronisk dørlås gjennom låsesmeden

Servicesentralen Lås og Nøkkel har over 40 års erfaring i bransjen. Vi befinner oss sentralt på Majorstuen. Ta kontakt for en hyggelig samtale.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.