En sort bil med skiboks

Slik fikser du låsen til skiboksen

Kommet frem til hytta, for så å finne ut at låsen til skiboksen har blitt ødelagt på veien? Eller kanskje du skulle pakke til skiferien, men oppdaget at nøkkelen er borte? Heldigvis kan vi i Servicesentralen Lås og Nøkkel få deg ut av knipa.

Skiboks er populært tilleggsutstyr for norske bilister. Ettersom den stort sett brukes i vinterhalvåret er det ikke uvanlig at nøkler blir borte.

Vi hører også ofte fra frustrerte skientusiaster som skal på hyttetur, men har en skiboks som ikke vil låses igjen eller låses opp. Her er løsningene til de vanligste problemene med skibokslåsen.

 

Mistet nøkkelen til skiboksen

Om du har mistet alle nøklene til skiboksen har du to muligheter, i tillegg til å finne frem hammer eller brekkjern. Sistnevnte er strengt tatt ikke nødvendig om det er en låsesmed i nærheten.

  1. Vi kan lage en ny nøkkel til deg basert på låsen.
  2. Få brutt opp boksen og installert ny lås.

Vi kan hjelpe deg med å få laget en ny nøkkel til de fleste låser. Mange låser på skibokser er også merket med en kode, som vi kan bruke til å lage en ny lås. Dersom vi ikke har nøkkelemnet eller mulighet til å skaffe det, kan vi også lage en helt ny nøkkel fra bunn. Dette kan være både tidkrevende og dyrt, men absolutt mulig. Likevel kan vi si at det kanskje er mest gunstig å bare få en ny lås på plass.

Les også: Hva gjør du hvis du mister alle nøklene til boligen din?

 

Ødelagt lås

Har du noen gang stått med en ødelagt lås og lurt på hva du skal gjøre? Dersom låsen er ødelagt kan vi hjelpe deg med å få satt inn en ny, på samme måte som om du har mistet alle nøklene.

Du kan kjøpe ny lås og installere selv, eller få hjelp. Vi anbefaler dog å ikke gjøre det selv, da sikkerheten blir ivaretatt i større grad når en låsesmed er på saken.

 

Glemt nøkkel

Har du kjent på følelsen av å skulle låse opp skiboksen, for så å finne ut at nøkkelen ligger igjen på hytta eller hjemme? Det er ikke første gang det har skjedd, og det er sannsynligvis ikke den siste heller.

Om du er hjemme er det bare å ringe låsesmeden, så kan de hjelpe. Enten tar du med bilen/skiboksen til dem, eller så kan de komme til deg. Skibokser har som regel sylinderlås, og mekanismen i sylinderlåser gjør de mulig å dirke opp. Jo dårligere kvalitet låsen har, desto enklere er den å dirke. Det å åpne en lås er ingen sak for Servicesentralen Lås og Nøkkel. La oss se på hvilke mekanismer og type låser låsesmeden får opp for deg.

Om det er omvendt kan det være litt mer kinkig å få en låsesmed til hytta. Som nevnt er sylinderlåser noe en låsesmed stort sett kan dirke opp, så hvis du har en serviceinnstilt låsesmed i nærheten er det ikke umulig at de kommer på en utrykning. Da får dere i det minste tak i skiene, og kan nyte ferien både bortover og nedover.

Les også: Må man dra til bilforhandleren for å kopiere bilnøkkelen?

 

Kopiere opp ekstranøkkel

Det er kanskje det siste du ønsker å høre dersom du står der i knipen, men om du leser denne artikkelen og fortsatt har en nøkkel … kopier den så snart som mulig. Det er en rimelig forsikring mot å skulle gå hardere til verks, og en ny nøkkel koster ikke mange kronene heller. Det å kopiere en nøkkel tar bare noen få minutter.

 

Husk å sjekke låsen før avreise

For å unngå å måtte tilkalle låsesmed til hyttefeltet bør låsen på skiboksen alltid sjekkes før avreise. Da unngår du å måtte la ski eller snowboard ligge i takboksen over natten, til alle tyvers store glede.

En annen grunn til å sjekke låsen før hytteturen, er sikkerhet på reisen. Mange lukker bare skiboksen uten å låse skikkelig med nøkkel. Da kan boksen åpne seg under kjøring og du vil være en fare for deg selv og andre på veien.

Trenger du hjelp med å få opp skiboksen, eller en annen lås? Da kan du alltid ta kontakt med Servicesentralen Lås og Nøkkel for svar på alle låserelaterte spørsmål. Vi er et låsesmedfirma med mer enn 40 år i bransjen. Som innehaver av Mesterbrev i låsesmedfaget og medlemmer av Foreningen Norske Låsesmeder, kan vi tilby kvalitet og sikkerhet for våre kunder.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.