To sett med doble skyvedører i glass

Med dørautomatikk gjør du virksomheten din tilgjengelig for alle

Er det noe enhver eier av en virksomhet ønsker, er det at alle potensielle kunder lett skal kunne ta seg inn og ut av lokalet. En helt vanlig dør man åpner ved å ta tak i håndtaket vil for de fleste ikke utgjøre et problem, men er man bevegelseshemmet eller rett og slett bare har hendene fulle, kan slike dører fort by på besvær.

Ved å installere dørautomatikk gjør du virksomheten din tilgjengelig for alle, samtidig som du sørger for bedre flyt i trafikken.

 

Til stor hjelp for bevegelseshemmede

Se for deg virkelig å ville komme deg inn et sted, men ikke ha mulighet. Noe så alminnelig og vanlig som en lukket dør blir en så stor utfordring at du rett og slett må snu og finne et annet sted å besøke. Du kan selvfølgelig be noen om å åpne døren for deg, men da føler du deg gjerne til bry.  Særlig fordi du også må ha hjelp når du skal ut igjen. For å slippe alt styret som følger med å åpne døren velger du heller ikke å besøke virksomheten i det hele tatt – noe som er synd for begge parter involvert.

I slike situasjoner utgjør dørautomatikk forskjellen på en hyggelig velkomst og lukket adgang for en som for eksempel sitter i rullestol. Ved hjelp av en sensor eller en knapp åpnes døren enkelt og letter hverdagen betraktelig for personer med nedsatt funksjonsevne. En virksomhet som er lagt opp slik at alle kommer seg inn og ut uten problem, skaper et hyggelig, innbydende og inkluderende miljø man har lyst til å oppholde seg i.

Les også: Hold bygningen varm i de kalde månedene med dørlukker

 

En albuebryter til dørautomatikkDørautomatikk sikrer flyt i trafikken

At en dør åpnes automatisk for deg er en luksus du kanskje ikke tenker særlig over, før du kommer over en dør som krever god gammeldags muskelkraft for å åpnes. Særlig de gangene du har armene fulle kan dette by på en utfordring for de små grå for å få kabalen til å gå opp. Om det eneste du trenger å gjøre er å dytte albuen borti en åpningsmekanisme eller bevege deg nære nok døren til at den går opp av seg selv, vil hele prosessen bli betraktelig enklere, i stedet for å være en hindring på veien.

Du har sikkert opplevd å bli stående og vente på at noen skal komme seg ut av en dør før du kan bevege deg inn. Er det mange som skal ut og inn på samme tid kan det fort oppstå en liten trafikkork. Å måtte stå i kø for å komme deg inn i et lokale gidder du bare hvis du virkelig er avhengig av det som befinner seg på den andre siden av døren. Det vil si at de fleste tilfellene med mye persontrafikk gjennom en dør som ikke er beregnet for det, fører til at man snur og drar et annet sted.

Les også: Fordelene ved å benytte seg av patenterte systemnøkler

 

Minsker mulighetene for ulykker

Med dørautomatikk vil også sjansen for ulykker minskes betraktelig. Det er slutt på dager der man nesten får døren i ansiktet fordi noen på den andre siden skal ut. Dørautomatikken kan nemlig kobles opp til et overvåkningssystem eller benytte seg av sensorer for å forhindre at døren treffer noen i ansiktet ved åpning. Man kan også stille inn hastigheten på åpning og lukking uavhengig av hverandre etter behov.

Les også: Derfor er det lurt med regelmessig service på dør og adgangssystemer

 

Dørautomatikk kan brukes på de aller fleste dører

Servicesentralen Lås og Nøkkel leverer dørautomatikk til så å si alle dører. Slagdørautomatikk passer til både inner- og ytterdører, er helt stillegående og lydløse når døren er åpen. Dørautomatikken holder varmen inne i bygningen ved å lukke seg automatisk og bidrar dermed til en behagelig temperatur og lavere strømregning på vinteren. Ta gjerne kontakt, så hjelper vi deg velge den dørautomatikken som passer best for deg og din virksomhet.

Les også: Hvordan vet jeg at låsesmeden ikke er falsk?

 

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.