En sort postkasse med lås utenfor et hus

Visste du at husnøkkelen kan brukes til å låse opp postkassen?

Postkasser med lås har kommet for å bli, uansett om man vil eller ei. Flere og flere får beskjed om å samle nabolagets postkasser i et felles postkassestativ med lås. I tillegg motiverer frykten for ID-tyveri folk til å være føre var i en mye større skala enn tidligere.

Samtidig finnes det også noen som ser på en låst postkasse utelukkende som et hinder i hverdagen. Enda en nøkkel å forholde seg til får postinnhenting-rutinen til å virke hakket mer komplisert. Da er det greit å vite at det hele kan gjøres ganske mye enklere ved å tilpasse låsen på postkassen til dørnøkkelen din.

 

Alle monner drar

Selv om en lås på postkassen for noen er det mest naturlige i hele verden, kan det for andre være noe som virkelig irriterer. Det er lett å bli avhengig av rutiner, og det kan derfor ta litt tid å venne seg til noe nytt. Å kunne bruke husnøkkelen til å åpne postkassen er ikke noe revolusjonerende. Likevel kan det bidra til å gjøre overgangen fra ulåst postkasse til låst enklere for de som er skeptiske.

Ikke bare kan løsningen være med på å effektivisere hverdagen til mange, den kan også bidra til å forhindre unødvendig frustrasjon. Plutselig havner du i en situasjon som virkelig irriterer, og som enkelt kunne vært unngått ved å gjøre postkasselåsen kompatibel med dørnøkkelen.

Les også: Sikre deg mot ID-tyveri med låst postkasse

 

Mye trøbbel som kan forhindres

En bunke med brettede aviser

Se for deg dette: Barna har flyttet ut, men synes det er koselig å komme på overnattingsbesøk fra tid til annen. Den gamle rutinen med å ta med seg posten inn i huset når de ankommer må plutselig vike, fordi et nytt postkassestativ er satt opp og de trenger nøkkel for å åpne postkassen.

Eller dette: Du skal på ferie og trenger noen til å passe huset når du er borte. Det tilsvarer vanning av blomstene, mating av katten og innhenting av post. Dessverre har du i alt styret helt glemt å gi huspasseren postkassenøkkelen din, og postkassen blir derfor stappet til randen de ukene du er borte.

Eller hva med dette: Etter at det ble bestemt at nabolaget skulle ha felles postkassestativ i enden av veien, er turen til postkassen betraktelig lenger enn før. Å glemme å ta med seg postkassenøkkelen slik at du ikke får tatt med deg posten når du kommer hjem fra jobb, kan være noe som får det til å koke i topplokket på en dårlig dag.

Det er rett og slett overraskende mye trøbbel noe så lite som en postkassenøkkel kan forårsake, men som like raskt kan løses med en tilpasset lås. Barna har kanskje fortsatt sine egne dørnøkler selv etter de flyttet ut, huspasseren får jo selvfølgelig utdelt dørnøkkelen for å i det hele tatt kunne passe huset og huseierne selv har alltid nøkkelen med seg når de ikke er hjemme.

Les også: Hvordan vet jeg at låsesmeden ikke er falsk?

 

Fort gjort å tilpasse postkasselåsen til husnøkkelen

En profesjonell låsesmed kan enkelt tilpasse låsen til postkassen din, slik at du kan bruke husnøkkelen når du skal hente posten. Det gjør at barna enkelt kan ta med seg posten når de er på besøk, naboen kan bruke ekstranøkkelen når de passer huset og du slipper å måtte ta to turer for å hente avisen når du er sliten etter jobb. Ved å ha færre komponenter å passe på, blir hverdagen enklere og nøkkelknippet noen hakk lettere.

Vi i Servicesentralen Lås og Nøkkel har mye erfaring med installering av ny låssylinder på postkasse, og det tar ikke lange tiden før arbeidet er utført. Når du først er i gang kan vi også endre låsen på boden, garasjen eller dørlåsen på hytta, slik at alle kan åpnes med den samme nøkkelen.

Les også: Må man dra til bilforhandleren for å kopiere bilnøkkelen?

 

Låst postkasse er sikrere

Tiden der postkassen ikke hadde lås var enklere, tenker du kanskje. Da var det bare å åpne lokket for å få tilgang til all posten du hadde fått tilsendt. Nå når det har blitt vanligere med felles postkassestativ og tilhørende låst postkasse, blir alt plutselig mye vanskeligere. Hva er egentlig vitsen?

Antallet ID-tyverier øker hvert år og krever et større fokus på sikkerhet når det kommer til post. Mange har stor tillit til postsystemet og tenker ikke over at viktige dokumenter er tilgjengelige for hvem som helst. Å gå til anskaffelse av en låst postkasse er derfor et svært lurt trekk for å forhindre at private papirer kommer på avveie.

Les også: Slik beskytter du huset ditt mot innbrudd når du er på ferie

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.