En grønn glassdør med lås og dørhåndtak

Problemer med låsen? Slik går du frem

Det er mange årsaker til at en lås kan slå seg vrang. Vurderer du å ringe låsesmeden? Da bør du gjøre dette først.

Lei av at låsen er vrien? Du har kanskje vurdert å kontakte en låsesmed dersom problemene har vedvart i lengre tid. En dyktig låsesmed kan hanskes med selv de vanskeligste låser, men for å gjøre arbeidet lettere er det et par ting du kan gjøre først.

 

Send bilder når du ber om hjelp

Visuelle hjelpemidler er gull når det kommer til vansker med låsen. Nettopp derfor bør du alltid ta bilder av problemet før du henvender deg til en låsesmed. Her er det viktig at du har godt lys, slik at man kan se alt tydelig. Ta gjerne bilder på dagtid, og husk å skru på lamper og lys. Er det kveld kan det holde med innendørs belysning, og man kan også benytte seg av blitzfunksjonen på mobilkameraet.

Du bør ta bilde av både utsiden og innsiden av låsen, samt enden av døren. Disse bildene kan du så sende over til en låsesmed, slik at de enklere kan prise det eventuelle oppdraget, eller gi deg beskjed dersom løsningen er så enkel at du kan fikse problemet selv.

Les også: Hvor mye koster det å installere en ny dørlås?

Bilde av en dørlås fra utsiden, innsiden og på siden.
Ta bilde av både utsiden og innsiden av låsen, samt enden av døren

 

Beskriv problemet kort og konsist

Selv om noen bilder kan være relativt selvforklarende, er det også viktig at du forklarer problemet skriftlig eller muntlig. Skal du ringe en låsesmed kan du skrive ned stikkord til deg selv, og eventuelle spørsmål til låsesmeden. På den måten går samtalen raskt og effektivt, og du unngår å glemme viktig informasjon.

Kontakter du låsesmeden på mail eller gjennom et henvendelsesskjema bør du også fatte deg i korthet. Beskriv problemet kort og konsist. På den måten vil det være mye enklere for låsesmeden å lese gjennom henvendelsen, og avgjøre hvorvidt han kan hjelpe deg, samt gi et prisestimat.

Nevn gjerne når problemet oppstod dersom du husker det, samt hvordan det skjedde. Forklar deretter raskt hva som er i veien med låsen. Er den vanskelig å vri om? Føler du at låsen nesten er for trang for nøkkelen? Henger den løst på døra? Ved å beskrive problemet uten å utbrodere for mye sparer du både deg selv og låsesmeden for mye tid, og gjør at prosessen går mye mer effektivt.

Les også: Nøkkelen har knekt i låsen! Hva gjør jeg?

 

Vurder en annen løsning når du først skal gjøre noe med låsen

I dag velger flere og flere å gå bort fra tradisjonelle låser. Teknologien har kommet langt, og elektroniske låssystemer er både enkle og sikre. Med en elektrisk lås trenger du heller ikke skifte ut hele låsen dersom noen mister nøkkelen sin, du trenger bare bytte kode. Skal du ha håndverkere på besøk eller låne bort hjemmet en periode kan du også gi ut midlertidige koder som deaktiveres når man ønsker å fjerne adgangen.

Det finnes rett og slett svært mange gode grunner til å skaffe seg en elektronisk dørlås. Har du ikke lyst til å gå over til et kodebasert system er iLOQ er en storfavoritt for mange. Med iLOQ S10 får du nemlig et låssystem som kombinerer mekaniske nøkler med moderne teknologi. Det drives av egenprodusert strøm som oppstår når nøkkelen settes inn i låsen, noe som gjør batterier og kabler overflødige. Mister du en nøkkel kan den kobles ut, slik at hele systemet ikke må byttes.

 

Vi hjelper deg, uansett problem!

Vi i Servicesentralen Lås og Nøkkel har lang erfaring med vriene låser. Vi er behjelpelige med alt som skulle oppstå med din lås. Har du vedvarende problemer du ønsker å løse? Da kan vi nås på telefon, fax, e-post eller via en elektronisk henvendelse.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.