Nærbilde av en maskin som brukes til å file nøkler

Hvor mye koster det å kopiere en ny nøkkel?

Er det noe de fleste må gjennom i løpet av livet, er det å kopiere opp nye nøkler til boligen, bilen eller alskens andre låste gjenstander. Spørsmålet som ofte dukker opp i slike situasjoner er hvor mye man må betale for å få gjennomført en slik jobb. Derfor har vi laget en enkel oversikt over ulike priser knyttet til kopiering av diverse nye nøkler.

Finner du ikke informasjon om nøkkelen du skal kopiere i denne oversikten? Ta kontakt med oss, så finner vi ut av det sammen.

 

Mekanisk nøkkel til standard sylinderlås

En vanlig mekanisk nøkkel har de fleste vært borti i løpet av livet, og er av den grunn den nøkkelen som oftest kopieres opp. Hos låsesmed gjøres dette i løpet av minutter over disk og koster kr 100,–.

 

Sikkerhetslåsnøkler

Sikkerhetslåsnøkler er nøklene som passer i ekstralåsen eller tilleggslåsen på døren. Ekstralåsen øker sikkerheten til hjemmet ditt når du er bortreist. Disse nøklene koster kr 200,– å kopiere opp.

Les også: Hvor enkelt er det egentlig å dirke opp en lås?

 

Systemnøkler

En eske full av nøkkelemner til systemnøkkelSystemnøkler hører til et patentert låsesystem som krever tilstrekkelig med dokumentasjon for å kunne kopieres opp. Det er kun rekvirenten som har autoritet til å be om å kopiere opp nye systemnøkler, om ikke annet har blitt avtalt på forhånd og kan bevises med underskrift.

I tillegg er det stor variasjon i pris knyttet til systemnøkler. Nøkler vi lager på lisens koster kr 360,–. Hvis nøkkelen er over 20 år gammel, vil prisen få et tillegg på
kr 80,–, er den over 30 år vil tillegget være enda høyere. Det finnes også typer patenterte nøkler som kan koste fra kr 450,– å få kopiert opp. Ta derfor kontakt med oss for å vite riktig pris knyttet til din systemnøkkel.

Les også: Fordelene ved å benytte seg av patenterte systemnøkler

 

Nøkler til gamle innerdører

Har du noen gamle innerdører i hus som gjerne skulle kunne låses opp og igjen, men hvor flere av nøklene har blitt borte i årenes løp? Ikke noe problem, slike nøkler kopieres opp på 1-2-3 hos låsesmeden med en gjennomsnittlig prislapp på kr 150,–.

 

Nøkler til safe

Alle hjem bør ha en safe hvor man kan oppbevare verdisaker trygt. Det innebærer imidlertid at man har en nøkkel tilgjengelig, men gjemt. Heldigvis kan du kontakte låsesmeden dersom du skulle klare å miste nøkkelen til din safe. Prisen på en slik nøkkel ligger fra kr 800,– til kr 2000,–.

Les også: Slik beskytter du huset ditt mot innbrudd når du er på ferie

 

Mekanisk bilnøkkel

Dersom nøklene til bilen din er av den eldre typen, det vil si kun med en mekanisk del, vil det være som å kopiere opp vanlige husnøkler. Prisen ligger dermed på
kr 150,–. Dersom du har mistet alle nøklene er situasjonen derimot en annen. Da må du demontere tenningslåsen og ta den med til låsesmeden slik at de kan konstruere nye nøkler ut i fra den. Pris på å lage nye nøkler ut fra tenningslåsen vurderes etter tilfelle.

 

Innsiden av en veteranbil med brunt skinn-interiør sett bakfra fra sidenMekanisk nøkkel til veteranbil

Prisen for nøkler til veteranbil koster det samme som andre mekaniske nøkler: kr 150,–. Veteranbiler har ofte ulike dør- og tenningslåser, så flere nøkler må kopieres opp om nøkkelknippet har forsvunnet. Dersom ekstranøkkelen også er forsvunnet og det må lages nye nøkler fra bunn, baseres prisen på timepris.

Les også: Må man dra til bilforhandleren for å kopiere bilnøkkelen?

 

Kode og programmere bilnøkkel

Låsesmeden vil kunne slipe, kode og programmere bilnøkler med startsperre, så lenge kodene er frigitt fra fabrikken. Prisen på dette er rundt kr 2000,–, men det varier noe i sammenheng med bilmodell og -merke. I noen tilfeller der nøkkelen må programmeres inn i bilen for å fungere, må du ta med deg bilen til låsesmeden.

 

Kopiere eksisterende elektronisk bilnøkkel

Kopi av eksisterende bilnøkkel uten å programmere den kan gjøres over disk, og koster rundt kr 1000,–. Noen bilmodeller krever kun at du tar med deg en nøkkelkode, andre krever en fysisk nøkkel som kan kopieres. Har du verken nøkkel eller nøkkelkode, må du kontakte bilforhandleren.

Les også: Hvordan vet jeg at låsesmeden ikke er falsk?

 

Nøkkel til båt

Prisen på mekanisk nøkkel til båt er det samme som bil- og husnøkkel: kr 150,–. Vi kan kopiere opp alt fra nøkler som går i tenningslåsen til oppbevaringsbokser om bord.

 

En gammel kisteNøkler til gamle kister

Gamle kister har ofte svært intrikate låsesystemer, og nøkkelen som går i låsen vil av den grunn ha en litt stivere prislapp. Prisen på nøkler til gamle kister ligger mellom kr 2000–6000,–, avhengig av arbeid. Disse nøklene må nemlig files for hånd på gamlemåten ut fra et rånøkkelemne. Vi utfører ikke smijernsarbeid, men vi kan sette bort arbeidet til en kunstsmie dersom du ønsker flotte nøkler i smijern.

Les også: Kan hvem som helst kopiere nøkkelen min?

 

Nøkler til små skrin og skap

Det hender at man finner seg i en situasjon der man skulle ha åpnet et gammelt skrin eller skap fra bestemor eller -far, men nøkkelen er sporløst forsvunnet. Da kan låsesmeden hjelpe deg med å lage en nøkkel som passer i låsen. Prisen på nøkler til små skrin og skap ligger på kr 300–500,–, avhengig av arbeidet som må legges ned.

Servicesentralen Lås og Nøkkel har over 40 års erfaring i bransjen. Vi befinner oss sentralt på Majorstuen. Ta kontakt for en hyggelig samtale.

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.