Nærbilde av en hengelås som er festet med kjetting

Adgangskontroll og andre måter å sikre bedriften din

Er det noe du virkelig ikke vil oppleve, er det at noen bryter seg inn i bedriften din og røsker med seg det som er av verdigjenstander. Det vil sinke den daglige driften og kan koste deg dyrt dersom det viser seg at du ikke har sikret lokalet etter forsikringsselskapets standard.

Forsikringsbransjen oppdaterer stadig sikkerhetskravene, slik at de alltid besvarer eventuelle tyvers voksende tekniske kunnskap og utstyr. Det er derfor svært viktig at du som bedriftseier holder deg oppdatert på det siste nye innen innbruddssikring av virksomheter for full forsikringsdekning. Her får du noen forslag til god sikring av bedriften din fra en låsesmeds synspunkt.

Adgangskontroll gir deg full kontroll

Et av de sikreste tiltakene du kan gjøre for din bedrift, er å installere adgangskontroll. Da kan du låse opp døren med en personlig kode, ID-kort, nøkkelbrikke eller fjernkontroll, til og med fingeravtrykk!

Her vil du få oversikt over hvem som kommer og går til hvilke tider. Du kan enkelt lage midlertidige koder til personer som kun trenger adgang en satt periode. Skulle noen glemme koden de har fått utdelt kan du sende over en ny med en tilhørende app.

Ved å benytte adgangskontroll vil du slippe å forholde deg til mekaniske nøkler, og samtidig slippe kostnadene knyttet til kopiering av nye nøkler, og eventuelt også ny lås om mange nøkler har kommet på avveie. Dersom et adgangskontrollkort skulle bli borte kan det sperres for bruk i løpet av noen sekunder, og nye kort programmeres raskt til lave priser. Yale Doorman er en svært praktisk og smart adgangskontroll, som også er forsikringsgodkjent.

Les også: Kan man åpne døren med fingeravtrykk? Ja, med adgangskontroll!

Låssystem med patenterte nøkler

At nøklene du benytter deg av i bedriften din er kopisikrede er svært lurt. Det er nemlig kun én person som kan kopiere opp en ny systemnøkkel om det skulle være behov, og det er rekvirenten. I situasjoner der rekvirenten ikke er tilgjengelig må tilstrekkelig med attester og bevis fremlegges for at låsesmeden skal kunne file en ny nøkkel. Det gjør at du som bedriftseier alltid vil ha full kontroll på hvor mange nøkler som er i omløp til enhver tid, og dermed også hvem som har mulighet til å låse seg inn i bedriften.

En systemnøkkel kan benyttes til å låse opp flere ulike dører. De kan også konstrueres slik at visse nøkler passer i alle dørlåser, mens andre har begrenset tilgang. På den måten vet du at det kun er de som har riktig nøkkel som kan bevege seg på områder ikke alle har tilgang til.

Om en systemnøkkel skulle bli borte, vil det være opp til deg som eier å bestemme om låssystemet skal skiftes ut av sikkerhetsmessige årsaker. Det anbefales uansett å skifte ut låssystemet etter at patentet på 15 år har gått ut.

Les også: Fordelene ved å benytte seg av patenterte systemnøkler

 

Nøkkelskap med kodelås

Nøkkelskap med kodelås

Om du ikke ønsker å stadig kopiere opp nye nøkler til ansatte som trenger adgang til ulike områder i bedriften din, er nøkkelskap med kode en lur løsning. Da vil du til enhver tid vite hvor nøklene befinner seg, uansett om de henger i skapet eller ikke. All aktivitet som foretas i nøkkelskapet blir nemlig loggført, slik at du vet hvem som har tatt ut hvilke nøkler, og ikke minst når.

Et nøkkelskap fra Creone gjør at du enkelt kan spesifisere hvem som har autoritet til å fjerne de ulike nøklene fra skapet og ikke. Når de ansatte taster sin personlige kode for å åpne skapet, lyser kun de nøklene de har adgang til å fjerne grønt. Nøkler den aktuelle personen ikke har autoritet til å ta ut, lyser rødt og er festet til skapet. Om en nøkkel det ikke er gitt tillatelse til å fjerne tvinges løs, vil en alarm utløses.

Les også: 5 grunner til å gå til innkjøp av et nøkkelskap med kode

 

Ekstra beskyttelse med et FG-godkjent nøkkelskap

Et FG-godkjent sikkerhetsprodukt er et kvalitetsstempel som forvisser både deg og forsikringsselskapet om at produktet innehar tilfredsstillende kvalitet. Disse produktene e

En hånd som taster inn koden på en Yale Doorman

r det siste nye innen manipulasjons- og innbruddssikring. Et FG-godkjent nøkkelskap er konstruert for oppbevaring av særskilt viktige nøkler, og gir mye bedre beskyttelse enn du får med et sikkerhetsskap uten FG-godkjenning. 

Ta en titt på FGs håndbok i innbruddssikring for mer informasjon om minimumskravene for næring når det kommer til innbruddssikring av bedriften.

Les også: Hvordan vet jeg at låsesmeden ikke er falsk?

Gratis sikkerhetskontroll

Vi i Servicesentralen Lås og Nøkkel hjelper deg gjerne med å få en oversikt over sikkerhetsnivået i din bedrift. Gjennom en gratis kontroll kan vi eksaminere dagens sikkerhetsnivå, samt gi deg tips til ytterligere innbruddssikring.

Les også: Derfor er det lurt med regelmessig service på dør og adgangssystemer

 

 

    Når du sender en henvendelse godkjenner du
    automatisk personvernbetingelsene.